Ugrás a tartalomra

Megjelent a Velencei-tó című magazin első száma

Megjelent a Velencei-tó című magazin első száma

A tópart mindenkor jó választás

Minőségi helyi tartalmat kínál a 2019 decemberében első számával megjelenő Velencei-tó című kulturális, gazdasági, turisztikai és életmód magazin, amely nagy elődje, az 1937 decemberében indult Velence-tavi Újsághoz hasonló értékek mentén kívánja szolgálni olvasóit. „Akkor a Velencei-tavi fürdőkultúra és vízisport fejlesztéséért elkötelezett közéleti személyek vágtak bele egy új lap indításába, ami kizárólag a mi csodás tavunk népszerűsítését, értékeinek széles körben való bemutatását szolgálta. Nincs ez ma sem máshogy, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány ugyanennek jegyében indítja el ingyenes magazinját, bemutatva értékeinket, s azokat, akik ennek a tájnak a kultúráját, épített arculatát, művészeti és sportéletét, gazdasági fejlődését és turizmusát alakítják” – írja köszöntőjében L. Simon László országgyűlési képviselő, a magazin szerkesztőbizottságának elnöke.

A 10 ezer példányban, évente két rendes lapszámmal, illetve alkalmi tematikus számokkal megjelenő színes, izgalmas újság bemutatja a Velencei-tó környékének szellemi, környezeti és kulturális értékeit, valódi olvasnivalót kínál, valamint igyekszik bemutatni a messziről jövő turistáknak és a helyben élőknek egyaránt a tókörnyék vonzó sajátosságait. A Fejér Megyei Hírlappal való tartalmi együttműködése még színesebbé és egyedibbé teszi az olvasnivaló gazdag kínálatát. Első lapszámában Rákóczi Ferenc címlapsztoriban vall otthonához fűződő viszonyáról: „A fővárosban például most még úgy gondolnak rá, hogy a Velencei-tó egy olyan Budapesthez közeli tavacska, ahova talán leugrunk egy kicsit. Pedig sokkal több van benne, minthogy reggel beülünk a kocsiba vagy felülünk a vonatra, lejövünk, fürdünk egyet, eszünk egy lángost, aztán hazamegyünk. A Velencei-tóban például igenis benne van legalább egy hét, csak még kevesen tudják.” De itt lakik Fa Nándor is, akinek életében ez a víz, itt, Fejér megye szívében egészen mást jelent, mint az óceánok, tengerek. A nagy vizek ura a mi Fejér megyei tavunknál él, s a magazinban így mesél erről: „én azért élek a Velencei-tó partján fehérvári létemre, mert nekem azt a világot adja, amit gyerekkoromban megtanultam, megszoktam. Azt a meghittséget, családiasságot, otthonérzetet, ami nekem fontos. A Velencei-tó látványa, környezete, az egész – ha úgy tetszik – kisugárzása felém, ezt a fajta otthonérzetet és biztonságérzetet sugallja.” 

Az új magazin megmutatja, hová érdemes betérni egy jó kávéra, süteményre vagy lazulni egy kicsit a stresszes évvégi hajrá után, de azt is, milyen értékeket, hitvallást képviselnek azok az emberek, vállalkozók, akiknek köszönhetően fejlődik a térség turizmusa, vendéglátása. A kirándulóknak épp úgy adunk ötleteket a TOP 5 Velencei-tavi látnivaló bemutatásával, mint azoknak, akik valódi kulturális feltöltődésre vágynak. A kápolnásnyéki Halász-kastély, mint a tó térségének kulturális központja, izgalmas kortárs Fejér megyei kiállítással, varázslatos miliővel, történelmi háttérrel és modern irányvonallal várja a látogatókat, amelyekről szintén beszámol a kiadvány. 

A lap készítőinek a téli lapszámmal kiemelt célja, hogy a Velencei-tó turisztikai szezonját kitolja, bővítse, és hogy világossá tegye: minden időben érdemes ellátogatni a tó környéki településekre, mert színes, gazdag és élménydús lehetőségeket kínál – mindenkor. 

A Velencei-tó című színes, ingyenes magazint a szerteágazó tevékenységi körrel rendelkező Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány adja ki, felelős szerkesztője S. Töttő Rita.