Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Híd – lebegő konstrukció kiállítás a Deák17 galériában

MEGNYÍLT A HÍD – LEBEGŐ KONSTRUKCIÓ KIÁLLÍTÁS

A DEÁK17 GALÉRIÁBAN

 

„A HÍD mint kreatív feladat nem a tényleges funkcionáló hídról, hidakról szól, hanem két pont közötti távolság térbeli konstrukcióval való összekötéséről.”

– Mengyán András

Munkácsy-díjas képzőművész – designer

 

Január 9-én megnyílt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar, Rajzi és Formaismereti Tanszék hallgatóinak és oktatóinak közös kiállítása a Deák17 Galériában. A tárlaton olyan építészeti maketteket lehet megnézni, amelyek a HÍD témájára adnak különböző válaszokat.

A tárlatot Mengyán András Munkácsy-díjas képzőművész – designer nyitotta meg, aki elmondta; a HÍD tematikája már ősidők folyamán tetten érhető a különböző társadalmak közötti kapcsolatteremtésben, a különböző kultúrák együttműködésében és a vizuális művészetek terén egyaránt. Mindig aktuális volt és jelentősége a globalizált világunkban folytonosan nő a mi szakterületünket is beleértve. A kiállításon bemutatott formatanulmányok sora a szakmai felkészülés egyik állomását jelentik: lehetőséget adnak a kísérletezésre, a térismeret, a statikai érzékenység és az önálló kreatív gondolkodás fejlesztésére, valamint óriási szerepük van gondolataink vizuális kifejezésében. Ahány hallgató, annyi féle válasz ugyanarra a feladatra, ami az előre meghatározott problémára adható válaszok sokszínűségét, gazdagságát igazolja.

 

Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

1052, Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

www.deak17galeria.hu

www.facebook.com/deak17galeria