Ugrás a tartalomra

Mészöly 100: a Várkert Irodalom estje

MÉSZÖLY100 / "Világosan a homályt"

„Világosan a homályt.
Szándéktalanabbul, mint lehet.
Keskenyebben, mint a pillanat.
Kívülről nézd,
hogyan tépik szét –
széttépve magad.”

(Mészöly Miklós: Ars poetica)

A Mészöly-centenáriummal indítja irodalmi szezonját a Várkert Irodalom Aposztróf sorozata. A januári esten Mészöly Miklós élete, munkássága, és Polcz Alainnel kötött 53 évnyi házassága is megelevenedik irodalmi művek, levelek tükrében. „Ilyen szép emberpárt még sohasem láttam” – mondta róluk Örkény István.

2021. január 19-én lesz 100 éve, hogy megszületett Mészöly Miklós Kossuth-díjas író, a huszadik század második felének legjelentősebb prózaírója, a tömörítés, a határozott szituációrajzú fegyelmezett szerkesztés művésze. Hatalmas életművének (ideértve szépprózai, drámai, lírai alkotásokat ugyanúgy, mint bölcseleti, vagy irodalmi értekező prózáját) meghatározó jelentősége van mindazon irányzatok és iskolák létrejöttében, amelyek a II. világháború befejezésétől a második ezredfordulóig tartó korszak magyar szellemi életét meghatározták és jellemezték. Írásait erőteljes atmoszférateremtés, parabolisztikus jelentéssűrítés jellemzi, művei alkotójuk filmes látásmódjáról tanúskodnak.

Közreműködők:
Rujder Vivien színművész
Adorjáni Bálint színművész
Kukorelly Endre író
Surányi András filmrendező
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

JEGYEK:
https://online-varkertbazar.jegy.hu/...

Tartsanak velünk egy online estre, élvezzék saját otthonukból a streamelt előadást és felolvasószínházat!

JEGYVÁSÁRLÁSSAL KAPCSOLATOS, HASZNOS INFORMÁCIÓ:
Az online-varkertbazar.jegy.hu oldalon regisztrációval tudja az Ön által kiválasztott előadás jegyeit kosarába tenni. A vásárlást követően egy visszaigazoló emailt kap, amely tartalmazza a megtekinteni kívánt esemény linkjét. Amennyiben kedvezményre jogosító kuponkóddal rendelkezik, a kosárba helyezés után a kedvezmény gomb megnyomásával kapott mezőben tudja érvényesíteni azt.
Az URL kizárólag egy eszközön való megtekintést tesz lehetővé, valamint csak a személyes profilján keresztül, azaz ha bármilyen formában megosztotta más személlyel, azt nem tudja használni.