Ugrás a tartalomra

Mindörökké szimmetria: Folytatódik a nagy sikerű Dialógusok!

 
Folytatódik a nagy sikerű Dialógusok!
Az ismeretterjesztő sorozat következő estje január 31-én 19 órától Mindörökké szimmetria címmel várja az érdeklődőket.
 
Az est előadói:
 
 
Mátrai Erik, képzőművész. Festőművészként szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, művészete azonban egy jóval tágabb és szabadabb, a térrel, felületekkel, fényekkel kísérletező gyakorlattá tágult az utóbbi években. 
 
 
Patkós András: emeritusz egyetemi tanár, az MTA rendes tagja. Kutatási területei: a fizika alapvető kölcsönhatásainak kvantumtér-elmélete, a részecskefizika asztrofizikai és kozmológiai alkalmazásai.
 
Moderátor: Palugyai István tudományos újságíró, az ELTE Természettudományi Karának oktatója.
 
Helyszín: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.
 
A harmadik DIALÓGUS a meghívott előadókkal a szimmetria természetét járja körül. Előadásaikban Mátrai Erik a képzőművészet, Patkós András pedig az elméleti fizika felől közelítve vizsgálja meg, hogy vajon a szimmetria önmagában létező vagy ember által létrehozott jelenség-e; hogy a szimmetriának milyen típusai fordulnak elő megvalósulásai, illetve állandóságai szerint; valamint hogy mennyiben határozza meg a szimmetria fogalma már eleve gondolkodásunkat – lehetséges, hogy automatikusan keressük még ott is, ahol esetleg nincs?
 
A Typotex Kiadó, a természettudományok képviseletében, valamint a Kortárs irodalmi és művészeti folyóirat most együtt tesz kísérletet arra, hogy összehozza a kétféle terület egy-egy jeles képviselőjét, szakemberét, alkotóját, és így hasznos és termékeny párbeszédet indítson el.
 
Várjuk szeretettel Önt is! 
 
Az esemény Facebook oldala ITT érhető el.