Ugrás a tartalomra

Mintegy kétszáz alkotást válogattak be a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Kétszázöt alkotást válogatott be a több mint félezer beadott mű közül a zsűri a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlatra - tájékoztatta a Tornyai-múzeum közönségkapcsolati munkatársa hétfőn az MTI-t.

    Arany-Tóth Attila közölte, hogy az október 7-én nyíló kiállításon 135 művész alkotásait láthatja majd a közönség. Az Alföldi Galériában 114 festményt, 38 grafikát, 47 plasztikát, valamint hat egyéb, műfajilag be nem sorolható művet mutatnak be.
    A tárlat díjzsűrizésén eldőlt, hogy ki kapja az idei év fődíját, a Tornyai-plakettet, valamint mely művész veheti át az első alkalommal odaítélt életműdíjat. A szakmai grémium csaknem húsz elismerésről döntött, ezek a tárlat megnyitóján válnak nyilvánossá.
    A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente sorra kerülő Velencei Biennálé tekint vissza komolyabb múltra. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.  (MTI)