Ugrás a tartalomra

Az MMA pályázata a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére

850 MILLIÓS PÁLYÁZATI FORRÁS A KULTÚRA TERÜLETÉN A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY KÖVETKEZMÉNYEINEK ENYHÍTÉSÉRE

 

A Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet a kultúra, vagy az MMA Alapszabályában nevesített művészeti területen (építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, népművészet, színházművészet, zeneművészet, művészetelmélet) fő tevékenységet végző egyéni vállalkozó és adószámos magánszemélyek (pályázat kódja: MMA-20-MHM), valamint civil és egyéb (gazdálkodó) szervezetek részére (pályázat kódja: MMA-20-OMM), működési költségeik támogatására.

A koronavírus-világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítéséről szóló 1290/2020. (VI. 5.) Korm. határozat alapján 400 millió Ft áll rendelkezésre az alábbiak szerint:

  1. a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemély esetén 135.000.000 Ft,
  2. a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemély esetén 265.000.000 Ft.

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. Az elnyerhető támogatás összege pályázatonként: 300.000–500.000 Ft.

Ugyanezen kormányhatározat alapján 450 millió Ft áll rendelkezésre az alábbiak szerint:

  1. a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetén 150.000.000 Ft,
  2. a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetén 300.000.000 Ft.

Az egy pályázó esetén legfeljebb 1.500.000 Ft-ig elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összegének alapjául a pályázó szervezet előző évi árbevétele szolgál.

Támogató a pályázatokat mindkét esetben a beérkezési sorrendnek megfelelően, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig fogadja be.

A támogatási igény az alábbi linken keresztül, az MMA pályázati rendszerébe lépve

  • budapesti és Pest megyei székhellyel (állandó lakcímmel) rendelkezők tekintetében 2020. július 31-től 2020. augusztus 14-ig,
  • Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel (állandó lakcímmel) rendelkezők tekintetében 2020. augusztus 17-től augusztus 31-ig nyújtható be.

http://tamogatas.mma.hu/Login

A részletes pályázati kiírás a www.mma.hu honlapon, a Pályázatok menüpont alatt érhető el. A pályázattal kapcsolatban további információk a tamogatas@mma.hu e-mail-címen kérhetők.

 

Forrás: MMA