Ugrás a tartalomra

Neked mit jelent a szabadság? PesText Fesztivál Irodalmi pályázat

Neked mit jelent a szabadság? PesText Fesztivál Irodalmi pályázat

 

A PesText idén először elhozza a világirodalmat Budapestre egy olyan fesztivál keretében, amely túllép a megszokott korlátokon. Intellektuális lazulás: rengeteg jó beszélgetés, mentális kaland, kőkemény irodalom és izgalmas összművészeti program várja az érdeklődőket. A fesztivál egyik fontos része a Neked mit jelent a szabadság? PesText Irodalmi pályázat. Július 31-ig várják a pályázatokat!

A nyílt, magyar nyelvű irodalmi pályázat hívószava a szabadság. A neves szakmai zsűri által kiválasztott legjobb 11 pályamunka közül kerül majd ki a fődíjas alkotás, a fesztivál látogatói pedig a közönségdíjasra szavazhatnak majd. A nyertes műveket 200.000 – 200.000 forinttal díjazzák, lefordítják angol nyelvre, és megjelentetik a fesztiválra megjelenő különleges zinben is. 

Pályázati kiírás

A PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál (PesText International Literary Festival) fesztiválhoz kapcsolódóan nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdet a MISZJE. Arra kíváncsiak, mit jelent ma a kortárs magyar szerzők számára a szabadság, ezért olyan, a szabadság témájához, fogalmához kapcsolódó műveket várnak, melyek terjedelme nem haladja meg a 8000 leütést.

A beérkezett alkotásokból fiatal írók választják ki a 11 legjobbat. A short listre került írások közül egy elnyeri az elismert szakemberekből álló szakmai zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 200.000 forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra.

A közönségdíjra bárki szavazhat majd a fesztivál facebook oldalán: https://www.facebook.com/pestext.festival

A zsűri az értékelési folyamat alatt nem ismeri a művek alkotóinak kilétét. Azok beküldése történhet saját vagy álnév alatt. Az írásokat a pestext@miszje.hu címre várják SZABADON jeligére.

Beküldési határidő: 2019.07.31.

Pályázók köre: bármely magyar nyelven alkotó szerző. Műfaj: kötetlen (líra, próza stb.). A pályázatra olyan műveket várnak, melyek eddig még sem online, sem nyomtatott formában nem kerültek publikálásra, valamint megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárultáig nem is várható.

Szakmai zsűri által odaítélésre kerülő fődíj összege: 200 000 HUF

Közönségdíj összege: 200 000 HUF

A pályázat további részletei: https://www.facebook.com/notes/pestext/neked-mit-jelent-a-szabads%C3%A1g-pestext-fesztiv%C3%A1l-irodalmi-p%C3%A1ly%C3%A1zat/303620977211993/