Ugrás a tartalomra

A Nemzet Művésze díj átadási ünnepségét rendezik a Pesti Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére – 2013-ban – az Országgyűlés a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőinek személyes megbecsülése, méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította a Nemzet Művésze díjat, amely a legrangosabb hazai művészeti elismerés, és amelyet 2014-ben ítélt oda első alkalommal a Nemzet Művésze díj Bizottság. A díjat minden évben a Magyar Művészeti Akadémia köztestület megalakulásának születésnapjához, november 5-éhez kapcsolódva adják át. (A díjról további információk a nemzet művészeinek hivatalos honlapján találhatók: http://nemzetmuvesze.hu/)

A Magyar Művészeti Akadémia nevében tisztelettel meghívjuk Önt/Szerkesztőségüket a Nemzet Művésze díj átadási ünnepségére, melyet ebben az évben 2022. november 3-án, csütörtökön 10 órától tartunk a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadó Dísztermében (1051 Budapest, Vigadó tér 2.).

A részvétel regisztrációköteles. Kérjük, részvételi szándékukat 2022. november 2-án 12 óráig szíveskedjenek jelezni a sajto@mma.hu címen! A díjátadó ünnepség után lesz lehetőség a 2022-es díjazottakkal interjúk készítésére.

Forrás: MMA