Ugrás a tartalomra

Oberczián Géza író erdélyi estjei

KÜLDÖTTEK

– Oberczián Géza író erdélyi estjei –

 

A fenti címmel várja író-olvasó találkozóra a literatúrakedvelőket a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár 2021, szeptember 20-án, hétfőn 17 órára, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szeptember 21-én, kedden 18 órára, a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár szeptember 22-én, szerdán 18 órára és a parajdi Sziszi Könyvesbolt szeptember 23-án, csütörtökön 17 órára.

OBERCZIÁN GÉZA (Budapest, 1961) erdésznek készült, de diplomát végül a gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett. Dolgozott tudományos kutatóként, volt dániai ösztöndíjas, kipróbálta magát reklámügynökségnél, végül rátalált a vállalati tanácsadás világára. Írni viszonylag későn kezdett, azelőtt „alkalmazott irodalmat” írt, dramatizált tréninggyakorlatok helyzeteit fogalmazta meg. Ekkor vette észre, mennyi tapasztalata gyűlt fel az évek során, amikből lassanként történetek formálódtak. Jelenleg a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságának megbízott vezetője. 2013 óta publikál kisprózákat neves folyóiratokban: Magyar Napló, Napút, Székelyföld, Palócföld, Liget, Pannon Tükör, Előretolt Helyőrség és mások. Első kötete, a Nógrádgárdonyi napló 2016 végén jelent meg, az Áramlás című kisregény pedig 2018-ban – mindkettő a Magyar Napló Kiadó gondozásában. Új regénye, A küldöttek kiváló stílusban megírt, sodró lendületű, nagyszabású gondolatkísérlet: lebilincselő ökológiai-politikai krimi, mélyen átgondolásra késztető környezetvédelmi kiáltvány, a realitásokat is láttató utópia, s egyben józan, bölcs hittel átadott bibliai parafrázis, nem utolsó sorban pedig a szerző Nógrádgárdonyi napló című novelláskötetében megismert G filozofikus-misztikus alakja értelmezésének folytatása.

A szerző beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író. A rendezvény támogatói a Magyar Írószövetség, a Kájoni János Megyei Könyvtár, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár, Hargita Megye Tanácsa és a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal.

A kötetek a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatóak, a szerző dedikál. Mindenkit szeretettel várnak.