Ugrás a tartalomra

Az óévben december 31-én éjfélig érhető el online az Élőkép Színház Fénygolyók című előadása

Az Élőkép Színház közleménye:

Az óévben december 31-én éjfélig érhető el online a Fénygolyók című előadásunk. 

A Nagy- és Kiskarácsony közti időszak alkalmas lehet arra, hogy találkozzunk az angyal válaszol című könyv tanításaival, és azok látványszínházi víziójával. E könyv a második világháború embertelensége közepette, a sötétség mélypontján feltett kérdésekre "az angyal" által adott válaszok dokumentuma.

„A Fénygolyók egy hangsúlyos fényeffektekbe ágyazott költői vízió... Felsejlik egy táncos, középkort idéző fehér jelmezben, a fejviseletének fénypontja a sapka bojtja. A bolygómozgás törvényeit a táncos nyakának, törzsének csavarása, a kisgömb perdítése teszi kozmikus léptékűvé. „Minden mozog” mondja egy hang, „Minden ugyanabból az anyagból van: fényből”... A következő jelenet a szívről beszél, a kegyelem helyéról, a Kehelyről. „A világ szívdobbanása a te szivdobbanásoddal egy.” ...Szférikus ütőhangok közepette a hetes számhoz kapcsolódó misztériumok szövegeit halljuk. „Minden lét egy lélek, de együtt a hét: az ember.” Peter Brook ötven éve Az üres tér című könyvében megírta a kortárs színpadtér bibliáját. Ezzel az előadással megszületett egy szakrális apokrif változat a színpadon, amelyben a zene, a tánc, a szöveg és a fény egyenrangú alkotótársak tudtak lenni.” (Szegő György)

Élőkép Színház: Fénygolyók
metafizikus vizuális színház

Az angyal válaszol című dokumentum vizuális színházi adaptációja

A Fénygolyók fókuszában - szövegben és látványban egyaránt - az „angyal” által képviselt és megfogalmazott metafizikus minőségek mentén életünk láthatón túli szellemi struktúrája áll: az ember feladata, felelőssége; az anyagi és a szellemi világ kapcsolata; az öröm és az adás fontossága; a saját belső mérték; a rossz jóvá alakítása; az örökkévalóság és az idő összevetése.

Az előadás alatt végig gong, hangtálak és csengők hangjait halljuk, kozmikus hangszerek rezgése járja át testünket-lelkünket.

az ember: Timár Dorka
az angyal: Bérczi Zsófia
zenész: Kiss János
fénylő kellékek és rádióvezérlés: Tankó Barnabás
üvegmunkák: Pataki Attila

tervező, rendező: Bérczi Zsófia

felvétel: Lajti Balázs
fotók: Adrián Zoltán

Az előadás végén elhangzik Jalaladdin Rumi: Az atomok verse.
 
Támogató: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, SÍN Kulturális Központ
További információk az Élőkép Színház honlapján: http://www.livingpicture.org/