Ugrás a tartalomra

Pandales – Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva estje

Péterfy Gergely és felesége, Péterfy-Novák Éva írókkal Murányi Sándor Olivér író a Pócsmegyer Rendezvényközpontban február 28-án, csütörtökön 18 órától. 

PÉTERFY GERGELY József Attila díjas író, első novellás kötete 1994-ben jelent meg. Ezt követte 1998-ban első regénye az  A B oldal, majd A Tűzoltóparancsnok szomorúsága, mely az ezredforduló megváltozott emberképét és a felnőttségbe lépő ember útkeresését ábrázolja.  A 2004-ben megjelent Bányató című regénye egy zárt világ keretei között vizsgálja a létezés tragikomikus reménytelenségét. Ebben az évben született meseregénye, a Misikönyv, melyet az Örökvölgy követett. Halál Budán regénye 2008-ban jelent meg.  PhD értekezése, amelyet Kazinczy Ferenc és Angelo Soliman barátságáról készített, szolgált a 10 éven át írt Kitömött barbár című regényének alapjául, amelyet 2015-ben Aegon művészeti díjjal ismertek el. A Mindentől keletre avagy román kém a Weiss- családban című kötet az író 2013 és 2016 között írt közéleti publicisztikáit tartalmazza. 
Feleségével közös könyvükben, a Panda ölelése (2018) című útinaplóban kínai utazásuk élményeiről mesélnek, mindketten, ugyanarról, másképpen. 

PÉTERFY-NOVÁK ÉVÁNAK két kötete jelent meg: az Egyasszony, illetve A rózsaszín ruha című tárcanovellája, amely a körülöttünk lévő világról szól. Nőkről és férfiakról, anyákról és lányaikról, feleségekről és férjekről, gyerekekről és felnőttekről. Az olvasó szinte minden részében hasonlóságot találhat a saját és a novellában szereplők élete között. 

A rendezvény támogatója a Szépírók Társasága, a Kalligram Kiadó és a Pócsmegyeri Polgármesteri Hivatal. A kötetek kedvezményesen megvásárolhatók, a szerzők dedikálják. Mindenkit szeretettel várnak.