Ugrás a tartalomra

Programok az A38 Hajón

A járvány alatt stúdiós tevékenységeire fókuszáló A38 Hajón folyamatosan készülnek a közönség nélküli koncertek felvételei, minden vasárnap tíz, a Kárpát-medence különböző pontjairól származó tehetséges formáció mutatkozik be live streameken, és online folytatódnak a Petőfi Irodalmi Múzeummal szervezett zenei-irodalmi crossover estek is keddenként. Mindezek mellett egy hetente jelentkező, a budapesti undergroundot bemutató elektronikus zenei sorozat is indult a fedélzeten Hajónapló Eklektronika néven.

Közel száz felvétel készült el április eleje óta zenei és irodalmi előadásokról az A38 Hajón, amely az elkövetkező időszakban a több százas nagyságrendet is eléri. Ezek közül már visszanézhető néhány a Hajónapló YouTube csatornáján, így például a Grecsó-Hrutka Tandem, a Romano Drom, a Maszkura és a Tücsökraj és a Junkies koncertjei. Az irodalmi előadások közül megtekinthető az Ady Endre-verseket szavaló Lázár Balázs videója, Gubík Ágitól pedig József Attila-verseket hallgathatunk.

Továbbra is online közvetítésekkel folytatódik a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó kedd esti crossover-sorozata is: a közönség az A38 YouTube csatornáján követheti élőben a zenei-irodalmi esteket minden kedden este 8 órától.  A Beatz x Poe’s spoken word-program Purosz Leonidasz költő-slammerrel és Sárközi Richárd országos slam poetry-bajnokkal indítja a júniust, a stream már elérhető ezen a linken. A júniusi 9-i, irodalmi nagyjaink előtt tisztelgő Árnyjátékok-est Szentkuthy Miklós életébe enged betekintést Hirtling István és Lábodi Ádám színészek előadásával. Szőcs Petra kortárs költő mutatkozik be június 16-án, 23-án  Károly Dorina és Izer Janka elsőkötetes szerzők, és a Lépjünk a holdra zenekar érkezik.

Koncertfelvételeken és crossover esteken túl minden vasárnap délelőtt 10:30-tól este tízig követhető a Vasárnapi Iskola programja a Hajónapló Facebook oldalán, egészen július 12-ig. Az online streamfesztivál programjában minden alkalommal tíz, különböző műfajokban alkotó tehetséges kárpát-medencei formáció mutatkozik be élőben az A38 Hajóról. Az online fesztiválon stílusbeli határok nélkül szerepelnek feltörekvő és bejáratott formációk, a palettán egyaránt szerepel könnyűzene, népzene és jazz is.

A hangszeres koncertek mellett az e-zene rajongóinak szánt új sorozat is indult az A38 Hajó festői Panorámastúdiójában: a Hajónapló Eklektronika minden héten a budapesti underground elektronikus zenei szcéna kiemelkedő alakjait hozza el a közönségnek live actek és DJ setek formájában.

Míg a Koncertterem továbbra is bizonytalan ideig zárva tart a látogatók előtt, a korlátozások enyhítésével összhangban június 2-án, kedden kinyit az A38 Hajó Étterme is, amely onnantól rendes nyitvatartási időben (H-Szo: 11-23h között), a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett várja a vendégeket.

Forrás: A38