Ugrás a tartalomra

Regényből készült színdarab a MásSzínház előadásában

Nathan Filer: A zuhanás sokkja
kamaradráma

105 perc, szünet nélkül

Nathan Filer azonos című regénye alapján írta Illés Márton
 

Mi történik egy családdal, ha születik egy fogyatékos gyereke, és mi történik akkor, ha egy baleset következtében eltávozik? Hogyan tudjuk kezelni a traumáinkat, és hova vezethet a kibeszéletlenség? Nathan Filer regénye alapján készült színházi ősbemutató egy nagyon is józanul gondolkodó skizofrén fiú szemén keresztül kíséri végig saját családját, gyerekkorát, kamaszodását egészen a fiatal felnőtt korig. A színdarab nem csak a normalitás és betegség határait bolygatja meg, de testközelbe hozza azokat a borzalmasnak tűnő családi történeteket, amelyek valójában bármelyikünkkel megtörténhetnek, és amelyekkel megfelelő, nyitottsággal, humorral, öniróniával és játékkedvvel talán meg tudunk birkózni. Külön-külön egészségesek és betegek, átlagosak és különlegesek, de legfőképp együtt, egymás kezét fogva. A MáSzínház produkciójában, professzionális, ép színészek és Down-szindrómás alkotók közösen lépnek a színpadra, és invitálják az élet nevű játékba, és közös gondolkodásra a nézőket.

Figyelem: az előadás 14 éven aluli nézőknek nem ajánlott, és a nyugalom megzavarására alkalmas fény- és hanghatásokat használ.

A szöveg alapjául szolgáló regény a Scolar Kiadónál jelent meg 2015-ben. Fordító: Nádor Zsófia

Az előadás a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Következő eőadások:

2020.02.23. 19:00
2020.03.07. 19:00
2020.03.21. 19:00

Jegyvásárlás az AppArt oldalán: http://appart.hu/play/a-zuhanas-sokkja/