Ugrás a tartalomra

Rendhagyó női irodalmi páholy indul

Háttérben vannak a kortárs női írók? A férfiak lennének többségben az irodalomban? Ők határozzák meg az aktuális trendeket? Mit írjon egy nő, hogy meghallják a hangját? Ön mit gondol ezekről a kérdésekről?
 
Három írónő, Döme Barbara, Kégl Ildikó és Lőrincz P. Gabriella nemrég  elhatározták, hogy összeülnek és megvitatják az élet aktuális dolgait, mindezt közönség előtt. A három írónő – három különböző világ. Ami mégis közös bennük, a humor, a hitelesség, hogy műveiken keresztül mernek provokálni és az, hogy szívük-lelkük kiterítik az olvasók elé. A tegnap.ma irodalmi portál rendezvényét, a Női irodalmi páholyt első ízben május 6-án, 17 órától tekinthetik meg az érdeklődők. Az asztaltársaság, ezúttal a női írók-költők helyzetéről és egyéb aktuális jelenségekről beszélget. Mindennek külön aktualitást ad, hogy Nemes Nagy Ágnes 100 éve született. Rá is emlékezünk. A beszélgetést bevezeti: Rácz András a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője. A rendezvényen a három író saját műveiből is felolvas, a közönség dedikált könyveket nyerhet. 

Helyszín: A KELLO Tankönyvcentrum színházterme (1085 Budapest, József Krt. 63.)

A beszélgetést követően kötetlen beszélgetésre és koccintásra várjuk a vendégeinket, természetesen a férfiakat is. A belépés ingyenes! A rendezvény teljes egészében visszanézhető lesz a tegnap.ma irodalmi portálon. A Női irodalmi páholy a tegnap.ma irodalmi portál és a KELLO közös rendezvénye. 

 

Döme Barbara: író, több irodalmi díj nyertese, novelláskötete, a Nők a cekkerben bekerült a vajdasági tananyagba, az Irodalmi Jelen prózadíjas alkotója, lapunk állandó szerzője

Lőrincz P. Gabriella: író-költő, Kárpátalján született, nemrég vette át a Bella István-díjat, Térey János-ösztöndíjas alkotó, az Irodalmi Jelen költészeti díjas állandó szerzője 

Kégl Ildikó: író, miskolci irodalmi rendezvények szervezője, háziasszonya, az Irodalmi Jelen állandó szerzője