Ugrás a tartalomra

Tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeum Pálosok történetét bemutató időszaki kiállításában

A szerzetesrendek már az államalapítás idején, a középkori magyar egyházszervezet megteremtésekor a hazai kereszténység egyik pillérét alkották. A megszentelt életet élő férfiak és nők jelenlétének köszönhetően nemcsak az egyház tanai terjedtek el, jórészt nekik köszönhető az írásbeliség meghonosodása is. Az évszázadok előrehaladtával az újonnan megjelenő, egyre gyarapodó rendek jelentős szerepet vállaltak a hitélet, a kultúra, az oktatás, de gyakran a gazdaság különböző területein.

2021. nyarán két szerzetesrend nagyszabású időszaki kiállítását tekinthetik meg a látogatók a múzeumban.  Tárlatvezetés-sorozatunk alkalmain az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálos rend mellett a premontrei kanonokrend szellemi, kulturális és anyagi kincseit bemutató kiállításaink gazdag anyagát fűzzük fel a Magyar Nemzeti Múzeum állandó történeti kiállításának műtárgyaira.

Jelen tárlatvezetés az állandó történeti kiállítás és a Pálosok c. időszaki kiállítás anyagát ismerteti meg a látogatókkal.

Jegyárak: 

teljes árú jegy: 1.600 Ft/fő
kedvezményes jegy (6-26 között és 62 év felett): 800 Ft/fő
Érdeklődni a tarlatv@mnm.hu e-mail címen lehet.

Továbbá kérünk minden résztvevőt, hogy a vonatkozó járványügyi rendelkezéseket tartsa be, figyelje az ezzel kapcsolatos információkat! A program teljes időtartama alatt kötelező a maszkviselés!