Ugrás a tartalomra

A tegnap.ma folyóirat díjátadó gáláját rendezik december elsején

tegnap.ma kulturális és irodalmi portál szeretettel várja az érdeklődőket díjátadó gálájára. Az este folyamán átadják a folyóirat irodalmi díját, melyet a Magyar Írószövetség és a határon túli írószervezetek ajánlására kap meg két író-költő, akiknek irodalomszervező tevékenysége is jelentős. Kilétüket csak a gálán leplezik le.

tegnap.ma – amelyet a Nemzeti Kulturális Alap és Petőfi Kulturális Ügynökség támogat, valamint a Magyar Írószövetség, a Magyar Pen Club, a Parnasszus folyóirat, az Irodalmi Jelen irodalmi portál és az Országút folyóirat is a partnere – nem hagyományos irodalmi folyóirat, annál jóval több. A portálon kortárs magyar írók, költők olvassák fel műveiket, amelyekből egyedülálló adatbázis, videóenciklopédia épül. Ez azt jelenti, hogy unokáink, illetve az utánuk következő nemzedékek is látják-hallják majd, kik azok, akik napjainkban meghatározták a kortárs magyar irodalmat. Gondoljanak csak bele, milyen nagy érték lenne, ha láthatnánk Petőfi Sándort vagy József Attilát saját verseiket felolvasni! Nos, tegnap.ma szerkesztői azon dolgoznak, hogy az utánunk jövő nemzedékek egy portálon találják meg mindazt, ami meghatározó, ami kortörténeti dokumentumként is szolgál, s amely míves magyar nyelvünket jellemzi a 21. században.

Emellett célunk, hogy a kis videók segítségével a legfiatalabbak megismerhessék a kortárs költőket, írókat, s ezáltal kedvet kapjanak olvasni, maguk vegyék le a kortársaink könyveit a polcról, esetleg ajánlják barátaiknak is. Kifejezetten ajánljuk oldalunkat a pedagógusoknak oktatási segédanyagként. Mi magunk is szívesen megyünk iskolákba rendhagyó irodalomórákat tartani, természetesen ingyen. Az elmúlt két évben bejártuk a Kárpát-medencét, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a határainkon túl élő magyar közösségeket bevonjuk a magyar kortárs irodalom pezsgésébe, hogy az olvasáson keresztül is ápolhassák anyanyelvüket.

Jelenleg több mint kétszáz videó található a tegnap.ma irodalmi és kulturális portálon, szerzőink között magyarországi és a határon túl élő magyar írók-költők egyaránt megtalálhatók, közöttük számos Kossuth-díjas, József Attila-díjas, Magyarország Babérkoszorúja-díjas alkotó, de a pályakezdő fiatalok szintén teret kapnak. A felolvasások mellett irodalmi és kulturális eseményekről is beszámolunk. Betűrendbe sorolt szerzők és témák szerint is kereshetnek látogatóink az oldalunkon, melyet a következő linken érhetnek el: https://tegnap.ma/

A gálán amellett, hogy bemutatjuk a tegnap.ma kulturális és irodalmi portált, Tallián Mariann és Lázár Balázs színművész tolmácsolásában részletek hangzanak el a díjazottak műveiből, valamint fellép a Török Testvérek triója. Az est házigazdái: Döme Barbara és Király Farkas, a tegnap.ma alapító főszerkesztői.

A gálán bemutatjuk a tegnap.ma által kiadott antológiát is.

A díjátadó után állófogadásra várunk minden résztvevőt. Tekintettel a közelgő ünnepekre, minden vendégünknek kisebb ajándékkal kedveskedünk.

Ünnepeljük együtt a magyar kortárs irodalom kiemelkedő alkotóit!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni november 30-ig a szerkesztoseg@tegnap.ma email címen lehet.

Időpont: 2023. december 1., 18 óra

Helyszín: Budapest, József körút 63.

Szeretettel várjuk Önöket: Döme Barbara és Király Farkas alapító főszerkesztők

https://tegnap.ma/