Ugrás a tartalomra

Több a magyar dal a Petőfi rádióban

Minden korábbinál több magyar zenét játszik a Petőfi rádió - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a legfrissebb statisztikára hivatkozva. 

    Az elmúlt hetekben felfrissített zenei csatorna játszási listáit vizsgálva kiderül, hogy 30 százalékkal több magyar zenét sugároz a rádió az egy évvel ezelőttihez képest. Míg 2015 júniusában egyetlen hét alatt 1873 külföldi dalra 620 magyar zene jutott, addig idén május 30-tól 1761 külföldi dal mellett már 884 magyar zenét játszott a rádió - olvasható az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.
    A magyar zene arányának növekedése mellett megsokszorozódott a magyar zenei premierek száma is. A korábbi 4-5 dalpremierrel szemben a Petőfi május 30-án kinyitotta a kapukat a magyar könnyűzenei élet teljes spektruma előtt, minden korábbinál több előadónak adva lehetőséget bemutatni legfrissebb szerzeményét - közölte az MTVA sajtóosztálya, amely "a magyar zene nagyszínpadának" nevezi az adót.
    A Talpra Magyar, a Dalra Magyar és a Minek nevezzelek című műsorokban az elmúlt néhány hétben tucatnyi zenekar és énekes mutathatta meg legújabb dalát.
    A Petőfi egyedülálló missziót teljesít a hazai rádiós piacon - hangsúlyozza a közlemény. (MTI)