Ugrás a tartalomra

A XX. század évfordulós írói #1. Petri György

A XX. század kiemelkedő írói és költői kerülnek a Petőfi Kulturális Ügynökség 2023-as irodalmi sorozatának a fókuszába, akik születésének vagy halálának idén kerek évfordulója van. Olyan neves írók estjeire kerül sor az idei évben, mint Nagy László és Szécsi Margit, Szőcs Géza, Petri György, Weöres Sándor és Károlyi Amy, Juhász Ferenc, Kormos István, Fejes Endre, Halász Péter vagy Kányádi Sándor.

A XX című, irodalmi sorozat nyitórendezvényére február 16-án, csütörtökön este 19.00 órakor kerül sor a Lóvasúton (1121 Budapest, Zugligeti út 64.) Fókuszban az idén 80 éve született Petri György Kossuth- és József Attila-díjas költő kerül.

Vendégek:
Forgách András író,
Garaczi László író,
Simon Márton költő és
Péterfy Bori színész, énekes.

A sorozat a MOMKult partnerségével jön létre.
Jegyeket itt válthatnak az eseményre:
https://lovasut.hu/programok/xx-1-petri-gyorgy/

XX - a sorozatról
A sorozat célja közelebbről, személyes aspektusból, a művek mellett az alkotót is hangsúlyosan bemutatva értelmezni a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő életműveit, illetve az irodalom mellett társművészeti ágakat megszólítva felolvasószínházzal, előadásokkal, koncerttel készülni. A XX estjein helyet kapnak különféle műfajok, illetve témakörök is: színház, gyerekirodalom, hangsúlyos irodalmi lapok, háború, szerelem és barátság, irodalmi előképek – például kapcsolódások egykori példaképekhez, akár Petőfi Sándorhoz, illetve egyedi produkciók is.

2023. FEBRUÁR 16., CSÜTÖRTÖK, 19:00
Lóvasút
Zugligeti út 64., Budapest