Ugrás a tartalomra

SzóKép

 

Ebben a rovatban, egyre bővülő választékkal, olyan alkotásokat kívánok bemutatni, melyek a nyelvi és a képi formák együttélését, egymásra utalását és utaltságát reprezentálják.

 

A magyar művészetben csakúgy, mint az európai hagyományban ez a két formakultúra az együttműködésnek minden módozatát gyakorolta – és gyakorolná ma is, ha az igénytelenség és a vele járó egyéb csököttségek meg nem gátolnák benne. Én a klasszikus és modern tradícióból épp úgy szeretnék különlegesen érdekes példákat megmutatni, mint ahogy a ma irodalmában és képzőművészetében minden gátlás ellenére megszülető alkotásokból is – egyszersmind szorgalmazván a hagyomány föltámasztását, meg-megújuló képviseletét.

A szerzői jogok és díjak akut gondjáról: tisztában vagyok vele, hogy rendre-másra teremtődhetnek bonyolult helyzetek. Képzettség és apparátus hiányában csupán azt kérhetem az érintettektől, hogy a jogvitákat megelőzendő, és az olvasó számára érdektelen esetleges szóváltások helyett forduljanak közvetlenül hozzám: mauyori54@gmail.com Mindazonáltal bízom benne, hogy az újra fölfedezés öröme és a tágabb közösség érdeke mindenkit nagylelkűségre fog ösztönözni.

Mányoki Endre

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.