Film

Az értelmiségi szerepnek annyi

A FISZ Klub rendezvénysorozatának keretében Szegeden 2014. április 14-én Szilasi Lászlóval Hercsel Adél beszélgetett A harmadik híd című regény apropóján olvasókról, műhelytitkokról és az értelmiségi szerep kudarcáról.

Irodalmi Jelen Híradó 1.

Az Irodalmi Jelen Híradójának első adását láthatják 2014 áprilisának néhány fontos irodalmi eseményéről. Díjak, kiskecskék, karikatúrák és fiatal magyar írók, költők színesítik az összeállítást.

Tárca, slam, faszik és a lány

Boldog Zoltán Kihez beszél ez a faszi? című kötetének tárcáit szegedi slammerek gondolták és írták tovább. Bocsik Balázs, Hódi Virág, Mikos Ákos, Sipos László és Szabó Dávid bebizonyították, hogy a műfajok közötti átjárás könnyebben megvalósítható, mint a négyes metró.

A szavak tavasza Szegeden

Szegeden A szavak tavasza néven rendezték meg a második slam poetry versenyt. Kameránkkal a helyszínen jártunk.

Baka-slam

A második szegedi slamverseny nyitányaként Baka István Vezeklés című verse hangzott el Németh György előadásában. Ezt követően Mészáros Péter slamparafrázisa nyitotta meg az estet. Az erről készült videófelvételt láthatják.

Petri-underground

Szabó Gábor Petri életművéhez írt széljegyzeteit 2014. március 11-én mutatták be Szegeden. Kameránkkal a helyszínen jártunk.

„Soha nem lesz Kossuth-díjad, te, rohadék”

„Soha nem lesz Kossuth-díjad, te, rohadék” – ezzel fenyegette kollégája Zalán Tibort, amikor kilépett az egyik írószervezetből. Mikor és hogyan történt pontosan az eset? Ez a történet és más érdekes anekdoták is szerepelnek videóösszeállításunkban.

„Kiegyeznék egy aszteroidával”

Fenyvesi Orsolya Tükrök állatai című verseskötetét Szegeden komolyzenei kísérettel mutatták be. Kameránkkal a helyszínen jártunk.

Az első szegedi slamverseny

Miben más a szegedi slam, mint a pesti? Ki nyerte meg a versenyt? Mi a célja a szervezőknek? Mit gondol minderről a közönség? Videóriportunkból kiderül.

Arcot a versnek – Evellei Kata

Videóvers-sorozatunkban Evellei Kata olvasott fel Álombunker című kötetéből.

Jelen-létünk képekben (2013)

Filmünkben 2013 emlékezetes pillanataiból válogattunk.

Hagyománytemetés, hagyományteremtés?

A Critica Nova gyűjtőoldala Szegeden szervezett beszélgetést a Szép versek 2013 antológiáról. Az esemény videóösszefoglalóját láthatják.

Arcot a versnek – Pál Sándor Attila

Ezúttal Pál Sándor Attila olvasott fel verseiből kameránk előtt Pontozó című kötetéből.

Böszörményi Zoltán szerzői estje Budapesten

A TAT Galériában Laik Eszter és Mányoki Endre kérdezte Böszörményi Zoltánt verseiről, prózájáról és utazásairól. Az erről készült videóösszeállítást láthatják.

Katedrális az örök télnek – Szegeden

Böszörményi Zoltán legújabb verseskötetének szegedi bemutatóján jártunk. Az erről készült videófelvételt láthatják.

Oldalak