Ugrás a tartalomra

Jelige: Heck Manci –Kétszemközt

Rendkívül plasztikus, ám betegesen sápadt arcát külső fényforrás világítja meg, hófehér körgallérja a sötétruhás test körvonalaiba hasít.

 

 

 

Kétszemközt

 

Kedvesem, Ön jellegtelen háttér előtt áll, én pedig a köztünk lévő távolság miatt bal szememmel hunyorítva, hüvelyujjam segítségével méregetem testarányait.
A sötét koloritot jobb oldalt barnába hajló függöny töri meg.
Mint kompozíció, Ön a barokk stílusra jellemző feszültséget keltve, kissé balra tolódott. Az előre nyújtott láb és a kifelé forduló tartás eleganciát kölcsönöz túlzottan is karcsú, fekete damasztöltözetes alakjának. Rendkívül plasztikus, ám betegesen sápadt arcát külső fényforrás világítja meg, hófehér körgallérja a sötétruhás test körvonalaiba hasít.
Egy szóval: Ön szép, és én már régóta adósa vagyok ezzel a vallomással. Tekintete rideg és eszes. Ennek a típusnak sajnos nem vagyok a zsánere, a magához hasonlók úgy néznek rám, mintha nem értenék, miért vagyok képes én is a beszédre. Ön mindig a külpolitikáról értekezik, nem bazsalyog, gyerekeket térdére nem ültet, és nem veszi észre, ha fodrásznál voltam. Csak azért tekint keresztül az időn, hogy átnézhessen rajtam, és az arcomba vágja, nem vagyok a zsánere, mintha én is egy objekt lennék, akár a németalföldi kismester, aki dolgozik Önön. Ne higgye, hogy nem látom, éppen el akarja fordítani a fejét, mintha semmi oka se lenne megnézni engem. Persze nincs is, hiszen Ön egy spanyol nemes, tőlem meg az ilyen magafajták vonták el az ebédjegyet meg a ruhapénzt.
De tudja mit? A nyertes mégis én vagyok, mert most itt állok, és kiöltöm a nyelvemet és fityiszt mutatok, és Önnek továbbra is úgy kell tennie, mintha a brugge-i posztógyártáson gondolkodna, de ha én úgy akarom, akkor addig nézem, amíg tetszik, ha úgy tartja kedvem, megkínálom teával, esetleg infrafényes vizsgálatot hajtok végre Magán, hogy megnézzem, hol javították ki. De én inkább egyiket se teszem, hanem fogok egy festékszóró flakont, azaz sprayt, és mohawk frizurát, meg női bikinit fújok Rád, abban aztán nagyképűsködhetsz, meg nézegethetsz kifelé a szerencsétlen, múzeumlátogató csinovnyikokra, te senkiházi, érzéketlen szemét.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.