Ugrás a tartalomra

 

Fához bilincselve a kihaló irodalmi művekért

Újabb figyelemfelkeltő akciót szervezett Viola Szandra, a testverselő költőnő. Az Öko-Design program keretében ezúttal két ismert embert bilincselt Budapesten a Teréz körút egyik fájához, hogy így hívja fel a figyelmet a kihalás szélére került irodalmi művekre.

Korábban már volt egy sikeres utcai performanszom, akkor „egy szál versben” sétáltam az Andrássy úton. Ezúttal nem csak a kihalófélben lévő élőlényekre, hanem a kihalófélben lévő versekre is szerettem volna felhívni a figyelmet – magyarázta Viola Szandra, a testverselő költőnő. – Szerencsére kiváló segítséget kaptam ehhez a figyelemfelkeltő akcióhoz, ugyanis Pál Gergely világbajnok testfestő művész vállalta, hogy felfesti a verseimet a modellekre, és Larion Zoé és Müller Attila is csatlakoztak hozzánk. Vállalták, hogy a verseimmel a testükön kibilincseljük őket a Teréz körút egyik fájához. Természetvédők gyakorta tiltakoznak így, most megragadtuk az alkalmat, hogy egyúttal a versekre is felhívjuk a figyelmet. Olyan költeményeket választottam a Testreszabás című kötetemből és még meg nem jelent költeményeim közül, amik a természetről szólnak.

Szívesen csatlakoztunk Viola Szandrához, én egyébként is nagy rajongója vagyok Pál Gergely, testfestőnek, és nagyon élvezem a testfestést. Az pedig külön jó, hogy ezúttal egy fontos ügyre is fel tudtuk hívni a figyelmet – magyarázta Müller Attila, aki kedvesével együtt állt modellt a testfestőnek.- Mivel a nyílt utcán bilincseltek ki bennünket, az autósok és a járókelők elég furcsán néztek ránk, de mi nagyon élveztük az egészet.

 

Viola Szandra: Hulladék

 

Rászánom az időt, hogy

ne foglalkozzak vele, hány óra.

Élni ősi hagyomány,

ma hamarabb van a tegnapnál,

előbb érsz oda, minthogy elindulnál,

nézed, önmagad hogy hagy el.

Elvittél, hozott anya.

 

Anyám siet,

nem ér rá, mert veszekednie

kell apámmal.

Önmagam metaforája vagyok,

élvezeti példány, hiánycikk.

Szervezetemben nem szívódnak fel az érzelmi rostok,

kéne egy szemüvegbe épített fotoshop.

Beismerte testét a testes,

mondtam, hogy időben figyelmeztess:

A gyerekeket nem szabad

szennyvízzel és házastársi hulladékkal együtt

megsemmisíteni!

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.