Ugrás a tartalomra

Pályázati lehetőség diákíróknak

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti
a 43. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot,
és 2020. április 14-től április 17-ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers-, próza- és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14–18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betű-nagysággal, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk).
A PÁLYÁZAT MEGHOSSZABBÍTOTT BENYÚJTÁSI HATÁRIDEJE:
2020. MÁRCIUS 9.
A pályázatok beküldhetők:
– e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu e-mail címre. Kérjük, hogy minden mellékletben tüntesse fel a nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Fontos: ha valaki két kategóriában pályázik, két külön mellékletet küldjön (pl. külön a verseket és külön a prózákat, megfelelő megnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”). Kérjük, hogy mindenki összefűzve, egyetlen mellékletben küldje a verseit, ugyanígy, összefűzve a prózáit vagy a tanulmányait. A pályázat minden oldalán szerepeljen az írója neve!
– postai úton. Ebben az esetben egy példányban kérjük a pályázatot. Aki több kategóriában küld pályaműveket, kérjük, hogy külön borítékban küldje a vers-, a próza-, illetve a tanulmány-pályázatát. Kérjük, a borítékra írja rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). A postán érkező pályázatokban is kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét, e-mail címét.
Postacímünk: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.
A pályázat nem jeligés. A beküldött pályaművek visszaküldését és írásbeli értékelését nem vállaljuk. Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli az írásokat, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2020. március 30-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak részére a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén megtérítjük az útiköltséget is.
Budapest, 2020. március 2.
A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát kíván:

Mezey Katalin
                       Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa

Fotó: Sárvárikum

 

 

 

 

 

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.