Ugrás a tartalomra
Elveszett

Elveszett

Kiadás dátum:
Raktáron:
Elfogyott
Vendégkötet:
Nem
Szerzők:Balogh Robert
1 800 Ft

Az Elveszett egyszerre napló, és sodró tempójú fejlődésregény. Az író "főhős" ráun a háromnapos tivornyákra, sex-partikra, fűre, italra, s kimarad a haveri körből. Íróként témának tekinti még meglévő barátai magánéleti válságait, az ebből következő teljes magára maradottsága után jön az elkerülhetetlen összeomlás: a pszichiátrián köt ki, majd egy apácákat gondozó szeretetotthonban kezd dolgozni.
Az Elveszett végtelenül sötét, feketehumora miatt nem túl szívderítő olvasmány a fiatal generáció pokoljárásáról. Számtalan kérdést vet fel, kimondottan jó regény. Az Irodalmi Jelen pályázat harmadik díjazott műve.
Balogh Róbert 1972-ben születet Pécsett, eddig két verseskötete, s az Elveszett regénnyel együtt három regénye jelent meg. Legnagyobb szakmai sikerét a Schvab evangiliom című regényével aratta, amely idén tavasszal jelent meg horvát nyelven. Ír színdarabokat, meséket is, 2005-ben III. Országos Gyerekszínházi Szemlén Mátyás király szárnyai című darabjából készült előadás nyerte el a fődíjat.