Irodalmi Jelen
 • Kisiratos 200 éve képekben

  Kisiratos 200 éve képekben

  0 Ft

  200 év – 200 kép? Eredetileg ezt terveztük. Több került bele – hogy kimaradjon nyilván épp elég (a családi kincsesládák mélyére rejtve). Hogy aztán a képszerkesztő döntsön, mi marad benne… Az, amit érdemes a kisiratosiak, az innen elszármazottak, a környékbeliek, az Arad és Csanád vármegyeiek, minden Kisiratos iránt érdeklődő magyar kezébe adnunk.

 • Sarusi Mihály: Lönni vagy nem lönni borító

  Lönni vagy nem lönni

  0 Ft

  Azért moſtan meg marad az hit, az reménſég, az ßeretet, ez három, ezec között pedig leg nagyob az ßeretet. Így adta vissza Károli Gáspár 1590-ben Pál apostol korinthosziakhoz intézett szavait (I. Kor. 13. utolsó vers).

 • Sarusi Mihály: Szalbek-Iratos

  Szalbek-Iratos

  0 Ft

  Hatvan év a magyar–román mezsgyén alcímmel jelent meg az Irodalmi Jelen Könyvek-sorozatban a magát kisiratosi születésű édesapja és rokonai révén félig idevalósinak valló magyarországi szerző munkája. Szociográfia, dokumentum, szépirodalom izgalmas keveréke a nagyon sok kisiratosi (szalbek-iratosi) embert név szerint is szerepeltető alkotás, de távolról sem csak számukra nyújt érdekes, műfajánál fogva kissé szokatlan olvasmányt a sokadik könyvével jelentkező József Attila-díjas író, Sajtószabadság-díjas újságíró, Sarusi Mihály.

 • Irodalmi Jelen

  Az MMA Illyés Gyula-díjával kitüntetett Sarusi Mihály köszöntése

  Ha van valaki, aki igazán és a legelsők között méltó arra, hogy Illyés Gyuláról elnevezett díjával a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata kitüntesse őt, az feltétlenül (a már József Attila-, Füst Milán-, Táncsics Mihály-, Petőfi Sándor Sajtószabadság-, Arany János-, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje és még több tucatnyi díjjal is elismert): Sarusi Mihály.

 • Irodalmi Jelen

  A Tó… hun árad, hun apad – Sarusi Mihály esszéregénye a Balatonról (1)

  Vagy szállodasor, sőt, velnesz, miegyéb lesz itten, vagy semmi! Merthogy a vendégnek ma már ez a szint kell, nem a sátorozás, fa- meg kőházi fogadózás.