Ugrás a tartalomra

ÚJDONSÁG AZ IRODALMI JELEN KÖNYVEK SOROZATBAN: SZŐCS ISTVÁN 80 és FERENCZ ZSUZSANNA könyve

 

 

   

Két új könyv is megjelent az Irodalmi Jelen Könyvek sorozatban. A nyolcvan esztendős Szőcs István köszöntésére kiadott, neves szerzőket felvonultató antológia, és Ferencz Zsuzsanna Hatosfogata. Kis könyvajánló...

 

    Szőcs István 80

 
Bárányi Ildikó, Bogdán László, Böszörményi Zoltán, Cserna Szabó András, Csép Sándor, Dániel Károly, Hoppál Mihály, Karácsonyi Zsolt, Kenéz Ferenc, Lászlóffy Aladár, Lőwy Dániel, Murádin Jenő, Orbán János Dénes, Páll Lajos, Szálinger Balázs, Szilágyi István köszönti a 80 éves Szőcs Istvánt. A kötetet Szőcs Géza szerkesztette.

 

 

 

 

   Ferencz Zsuzsanna: Hatosfogat

 
„…én tulajdonképpen kiválni akartam. És mindmáig kiválni akarok. De persze összevegyülni is... És tudva tudom: énnekem immáron sem kiválnom, sem pedig összevegyülnöm nem lehet”, összegzi sorsát az Életem és a kecskék hőse. Ha valamivel mégis kiválik, akkor az kissé bizarr, kissé groteszk, de mindenképp sikerületlen élete, amelyben az esetleges jó szándék is visszafelé sül el. A Hatosfogatban nincsenek igazán sikeres sorsok, így vagy úgy, belső vagy külső kényszer okán valamennyi szereplő élete kisiklott. A könyv mégsem lehangoló olvasmány, a szerző a korhű keretbe helyezett történeteket bő humorral, iróniával meghintve teszi élvezetessé. 

 

 

 

 

(A könyveket megrendelheti a kiadó címén, vagy megvásárolhatja az aradi Jelen Házban.)

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.