Ugrás a tartalomra

Molnár István: Elsuhant idők mesélő emlékei I.

Lelki üdvéért elmormoltam egy imát a portugáliai Fatimében. Ekkor mintha valaki mellém ült volna a templom félhomályában. Igen, ő volt: az apai nagyapám, akinek emlékét nem csak a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézetében rejlő vaskos személyi anyaga és pár megfakult korabeli fénykép őrzi, hanem családjának emlékei is, amelyek nemzedékeken át öröklődnek változatlan tisztelettel és szeretettel.

 

 

 


Molnár István

Elsuhant idők mesélő emlékei I.

Karácsony Zalában

 

Egyszer volt egy katona… Lassan másfél évszázada látta meg a napvilágot, és nyolcvan éve hogy lelkét teremtőjének visszaadta. Mi maradt utána?
Rengeteg. Egy csodálatos, utólag színezett főtiszti egyenruhában ábrázolt fényképe; egyik kedvenc neveltjének, Kunfutónak vagy Arrivederlának a díszpatkója, no meg a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézetében rejlő vaskos személyi anyaga. Életét kitöltötte a hazája szeretete, katonai esküjéhez való megkérdőjelezhetetlen hűsége, feljebbvalói iránti nagyfokú tisztelete, beosztottjairól való odaadó gondoskodása. A szerző apai nagyapjának küzdelmes, kalandos életét meséli el az első világháború és az azt követő, Magyarország politikai, társadalmi normáit és mindennapjait alapjaiban megrengető változások keretébe ágyazva.

 

 

 

 

 

 

 

 

258 oldal
13,5 x 21,5 cm
ISBN 978-615-5002-14-4
4.430,- Ft
novum · Kiadó a Szerzőkért

 

 

 

Molnár István,
1943-ban orvoscsaládban született Budapesten. 1961-ben érettségit szerzett, majd két évig segédmunkásként dolgozott. 1963-ban beiratkozott az Eötvös Loránd Tudományegyetem biológia−földrajz szakára, ahol 1968-
ban szerzett diplomát. Párhuzamosan a Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen is tanulmányokat folytatott levelező tagozaton; itt vegyipari szakmérnökként végzett. Mindemellett felsőfokú külkereskedelmi és szakirányú vizsgákat tett. Középiskolai tanárként kezdte pályafutását, majd ezt követően különböző neves hazai és külföldi növényvédőszer, gyógyszercégek képviselője volt, majd megalakította saját bt.-jét, amelyben egy személyben dolgozott üzletszerző ügyvezetőként, valamint orvoslátogatóként. Felesége diplomás gyógytornász, egy lányuk és két unokájuk van.

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.