Ugrás a tartalomra

Az áruló Júdás története Máraitól – Igazi nagyböjti-húsvéti kötettel jelentkezik a Helikon

 

 

A nagyböjti, illetve húsvéti időszakra időzítve jelenteti meg Márai Sándor Harminc ezüstpénz című kötetét a Helikon Kiadó. Az emigrációban írt, eredetileg 1983-ban kiadott Júdás-történettel teljesedett ki Márai történelmi témájú regényírása. A könyv központi kérdése az áruló, illetve az árulás természetrajza.

 

 

 


Az áruló Júdás története Máraitól

 

Igazi nagyböjti-húsvéti kötettel jelentkezik a Helikon

A Keriótból való Jézus-tanítvány történetében a San Diegóban élő írót mindenekelőtt a „mindig nyájas” áruló lélektana, gondolkodásmódja izgatta, de arra is kíváncsi volt, mivel és hogyan hódította meg az embereket a Názáreti a kicsiny és jelentéktelen Galileában. Érdekelte, miért éppen a Római Birodalom e távoli tartományából indul későbbi hódító útjára a kereszténység és miért teremtett új világot a názáreti ács fia.

A Júdás-történet történelmi és egyetemesen emberi vonulatát egyaránt felvillantja Márai szövege. A március 7-én, hétfőn megjelenő könyvbe a Helikon Kiadó honlapján bele is olvashatnak.
 

 

A kötetből recenziós példányt Moldvay Réka irodavezetőnél lehet igényelni (tel.: 423-0080, 20/592-4512 begin_of_the_skype_highlighting            20/592-4512      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            20/592-4512      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            20/592-4512      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            20/592-4512      end_of_the_skype_highlighting, e-mail: moldvay.reka@helikon.hu).
Recenziós példányt csak azoknak tudunk biztosítani, akik vállalják a könyvismertetés vagy könyvkritika megjelentetését.
 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.