Ugrás a tartalomra

Tarka tavasz Győrben

HELYSZÍNI


A Klapka című rockmusicallel indul március 15-én Győrben a Négy Évszak Fesztivál tavaszi programsorozata. A szervezők színes és izgalmas programokat ígértek a hétfői sajtótájékoztatón: a városba érkezik többek között a világhírű Bobby McFerrin és idén is megrendezik a már hagyományos Győri Nemzetközi Ütősfesztivált.

 

 

 

 

 

Tarka tavasz Győrben

 

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én indul a 17. Győri Tavaszi Fesztivál: este a városháza előtti téren egy fiatal szerzőpáros,  Másik Lehel és Vizeli Csaba darabját mutatják be Klapka címmel. A rockmusical az 1848-49-es szabadságharc utolsó időszakát tárja a közönség elé – mondta el Hermanné Gesztrich Nikoletta, a győri önkormányzat kulturális osztályvezetője.

Serfőzőné Tóth Andrea a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója a további programokat ismertette: a világhírű Bobby McFerrin –  akit sokan a Dont`t worry, be happy című slágerével azonosítanak, ám jelentős komolyzenei képzettséggel rendelkezik –  a Győri Filharmonikus Zenekarral lép fel március 16-án. Tavasszal a Rába-parti városba érkezik még többek között Pitti Katalin, Básti Juli, Kern András, Zorán, Varnus Xavér és Lajkó Félix, a Roma Hungaricum, valamint a Magyar Jazz Quartet is. A Győri Polgári Szalon vendége lesz Vedres Csaba zeneszerző és zongoravirtuóz, és bepillantást enged alkotási folyamatába Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító.

Az igazgatónő elmondta, fontosnak tartják, hogy a helyi művészvilág és a fiatal tehetségek is bemutatkozhassanak. Lesz például irodalmi kabaré Férfi lélekvándorlás címmel helyi színészek, Agócs Judit és Rupnik Károly előadásában, több fotókiállítás, aprók színháza, valamint a Győri Műhely folyóirat különszámának bemutatója is kiemelkedő esemény a városban. Ebben az évben is megrendezik a Művészetek utcája elnevezésű kortárs művészeti fesztivált, az Országos Baba- és Mackókiállítást, valamint az Öt Templom Fesztivált.

Idén a városba érkezik a Gombold újra! pályázat válogatott anyaga, ahol a legtehetségesebb magyar divattervezők mutatkoznak be – tudtuk meg Ács Zoltántól, a Design Terminál kreatív igazgatójától.

Természetesen nem múlhat el a tavasz a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál nélkül – jelentette be Csurák Erzsébet szervező. Àprilis 5-6-án ismét az ütőszene fővárosa lesz Győr, ahol a világ és a hazai élvonal ütősei és dobosai lépnek a közönség elé, de bemutatkoznak a város növendékei is. A közönség az afro, a latin és a tradicionális japán dobolással is megismerkedhet. Az esemény legnagyobb sztárja Bobby Rondinelli lesz, aki többek között a Scorpions zenekar egyik albumánál is közreműködött, a legfiatalabb tehetség pedig a nyolc éves Wesser Patrik dobfenomén, aki idén Japánban és Kínában is turnézik.

A sajtótájékoztatón részt vett Janza Kata színésznő is kisfiával, Somával.  A művésznő a Budapesti Operettszínház Musicalmesék című előadásával lép színpadra Győrben, és ígér csodálatos utazást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A  Győri Tavaszi Fesztivál részletes programismertetője itt érhető el.

 

 

 

Szöveg és fotó: Zoljánszky Alexandra

 

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.