Ugrás a tartalomra

Jelige: Amy Campbell – Lájk

Lájk a játék – olvasta Lisa a kezében világító kijelzőjű okostelefon képernyőjén a netüzenetet: - Ötszáz lájkért vállalod ezt az újabb küldetést? Ha igen, továbbléphetsz a következő szintre.

 

   Lisa végighúzta szoláriumbarna ujjait a mobil érintőképernyőjén, és legörgetve a virtuális szöveghalmazt, egyik ujjbegyével megnyomta az Igen-t. 

   Aztán eltette fehér Hugo Boss miniszoknyája zsebébe a mobiltelefont, és megigazítva a kerek mellein feszülő Armani top pántjait, megindult.

   Lelépett a járdáról az úttestre, miközben lassan lépegető Buffalo cipős lábai alatt a kétsávos autóútra vetülő pálmafák árnyékai mozgásba kezdtek egy széllökés hatására. A napfény sárgás ragyogásba vonta az úttesten lépdelő lány alakját.

   A kétsávos úttesten egy narancsszínű terepjáró vesztegelt a piros lámpánál.

   Lisa határozottan a kocsi felé ment, és ahogy a vezetőfülke mellé ért, kirántotta annak ajtaját. A kormányt markoló néger csaj meglepetten felkiáltott, amikor Lisa benyúlt a kocsiba, és karjaival megragadta a fejét. Aztán a nő fejét megrántva a kormányba csapta a sikoltozó néger arcát. Vér fröccsent a nő orrából, ahogy nekicsapódott a kormánykeréknek. Lisa ezután átkarolta a vérző nőt, kirántotta a terepjáróból és az úttestre lökte. A néger az autóútra esett, miközben arcából vércsík folyt a betonon mozgó pálmalevél-árnyak közé.  

   Lisa beült a terepjáróba, majd becsapta a jármű ajtaját és indított. Ahogy a kormányt tekerte, a napfény betűzött a szélvédő üvegén keresztül.

   Lisa hunyorogva, jobbjával a suhanó jármű hangtechnikájához nyúlt és eltekerte az FM rádió gombját. Valami gengszter rap dirty south basszusszerkezetei töltötték fel a terepjárót, mire Lisa újabbat csavart az állomáskereső gombon. Progresszív négynegyedes house ütemek dübörögtek fel a kocsi mélynyomóiból. Lisa visszahúzta jobbját a szoknyájához. Előhúzta érintőképernyős mobilját, és feje fölé emelve készített egy szelfit. A selfie képet ezután pár ujjmozdulattal a Lájk a játék netoldalára továbbította webüzenetként.

   Máris felbúgott a mobil üzenetjelzője, és Lisa baljával a robogó terepjárót kormányozva, a jobbjában tartott érintőképernyős telefon kijelzőjén feltűnő szövegre pillantott.

   Továbbléptél a következő szintre. Az újabb küldetés ezer lájkot ér. Bevállalod?

   Lisa végighúzta jobb mutatóujját az érintésérzékelős képernyőn, majd a szöveg alatti Igen-re nyomta ujjhegyét.    

   Ezután eltette a mobilt a Hugo Boss miniszoknyájába, és már mindkét kezével a kormányt markolva rátaposott a gázra. A terepjáró csikorgó gumikkal meglódult. Kerekei alól kavicsok fröccsentek szét.   

   Lisa a sebesen száguldó járművel egy útkereszteződéshez ért. Jobbra tekerte a kormányt, mire a jármű füstölgő csíkokat hagyva a betonon, oldalra kanyarodott. A terepjáró egy kétsávos autóúton száguldott tovább.

   Lisa a kormányt tekerve a suhanó kocsit az úttestről a járdára kormányozta. A terepjáró már a járda betonján száguldott. Lisa látta a szélvédő üvegén át a közelben álldogáló járókelőket. Ahogy a csoportban sétáló gyalogosok felkiáltva észrevették a járdán feléjük robogó narancssárga terepjárót, Lisa a gázra lépve gyorsított a jármű sebességén. A terepjáró iszonyatos sebességgel vágódott a rémült gyalogosok közé. Az egyiket, egy szöszi csajt telibe kapta az autó narancsszínű motorházteteje. A csajszi az ütközéstől elszállt, hátra a levegőbe. A kocsi robogott tovább, és egy újabb csajnak hajtott neki.    

   A szolibarna kiscsaj a száguldó terepjáró motorháztetejére zuhant, majd onnan a szélvédőre. Az ütközéstől a szélvédő üvegén pókhálószerű repedés jelent meg, a csajszi fejéből pedig vér spriccelt elő, ahogy az üvegfelületről a járda betonjára zuhant.

   Lisa vigyorogva taposott még erősebben a gázpedálra, a kocsi pedig a járdán száguldva egy újabb gyalogosnak ütközött. A járókelő oldalra szállt a becsapódástól, párszor megperdülve a levegőben. Ezután egy kövér nő sikoltozva rohanni kezdett a járdán száguldó narancsszínű iszonyat elől. Lisa azonban, növelve a sebességet, őt is elgázolta. A terepjáró nagyot huppant, ahogy áthajtott a nő fején. A kerekek szilánkos csontdarabkákra robbantották az asszony fejét, amiből vér lövellt a gumikra. Lisa vércsíkos felnikkel hajtott tovább a járda betonján. Sebesen suhanó kocsija egy sétáló férfiba száguldott bele. A pasas vért spriccelve szállt oldalra, ahogy a terepjáró belerobogott.   

   Lisa ezután fékezett. A terepjáró hátsó féklámpái pirosan felvillantak, ahogy füstölgő gumikkal lassulva megállt. A jármű mögött két fekete féknyom húzódott a járda betonján.

   Lisa kilökte az autó ajtaját és kiszállt. Előhúzta mobilját és az érintőképernyőn egy ujjnyomással aktiválva a fényképező módot, csinált egy képet a járdán vértócsákban heverő hullákról. A vércsíkos holttestek képét aztán feltöltötte a netre, a lájk weboldalára.

   Sípolva érkezett az üzenet

   Gratulálunk, teljesítetted a küldetést ezer lájkért.

   A következő misszió ötszáz lájkos.

   Lisa ezt is leokézta.

   Ezután körülnézett, és ekkor, a nap pálmalevelek között átszűrődő sárga fénypászmáiban, megpillantott valamit. Odasétált a vérpocsolyában fekvő férfihez, miközben Buffalo cipői alól vércseppek freccsentek fel. Lisa száját elhúzva nézett le a cipőin vöröslő friss vérpöttyökre. Aztán lehajolt és felvette a halott mellett heverő érintőképernyős telefont. Majd beletúrt a vércsíkokkal teli holttest zsebeibe, és egy köteg százdollárost húzott ki onnan.

– Ez már valami - gondolta Lisa, miközben szoknyája zsebébe tette a mobilt. Utánagyűrte a százdollárosokat is. - Végre már nem csak lájkokért csinálom.

   Közben két riadt járókelő közeledett felé.

– Mi az, nem tetszik valami? – mordult rájuk Lisa, ahogy az egyik közelbe érő lehajolt a véres hullához.

– Te mocsok! – kiáltotta egy izmos, farmert és fehér atlétát viselő kopasz pasi, aki egyre közelebb lépdelt Lisához. – Láttam, hogy te gázoltad el őket! Az összeset!

– Na és? – válaszolta flegmán Lisa.

– Te mocsok! Megölted őket, láttam! – kiáltotta a férfi. 

– És akkor mi van? – húzta össze a szemeit vékony csíkokká Lisa. – Te is hat láb mélyre szeretnél kerülni a földbe, mint ők fognak?

– Óh, ilyen kemény vagy? – üvöltötte a férfi. Ahogy beszélt, a szájából nyálcsík fröccsent a levegőbe.

   Lisa tekintete megvillant, ahogy felemelte két karját, és maga elé tartva őket, lazán ökölbe szorítva kezeit, küzdőállást vett fel.

– Na gyere, köcsög – mondta mély hangján Lisa.

   A kopasz fejű izomhegy a lány felé mozdult, jobb horoggal támadt. Lisa baljával kicsapott oldalirányba, ökle a férfi széles ívben suhanó alkarjának belsején csattant. Lisa bal kezével ütve lazán oldalra csapta ellenfelének jobbját, majd bal lábával előrelépett, és jobb lábát a levegőbe suhintva, egy gyors oldalrúgással támadott. Lisa Buffalos jobb lábfeje a férfi bordáin csattant. A kopasz hústorony megingott, és hátralépett.

– Te egy nyomorult pszicho vagy, ez már látszik – mondta a közelebb lépő másik járókelő, egy fehér joggingba öltözött férfi. A pasas fejét hópehelyfehér pulcsijának kapucnija takarta. 

– Ha szétcsapom a pofád, az is meglátszik – válaszolta lazán Lisa.

– Na ne mondd, kispicsa – lépett még egyet felé a fehérruhás.

– De mondom. Inkább pakolj fel, ne szövegelj – vigyorgott rá Lisa.

   A fehér csuklyás előrelépett, és jobb lábával elölről Lisa felé rúgott. Lisa oldalra lépett a felé suhanó láb elől, majd odakapott, és a levegőben bokájánál kapta el bal kezével. Bal markával a levegőben tartva a fehér joggingos lábat, jobb karjának könyökével rácsapott a férfi térdére. Csont reccsent, ahol Lisa könyökütése a térdbe csapódott. Lisa eleresztette a fickó lábát, mire a fehér csuklyás meginogva háttal a járdára zuhant.

   A fickó kopasz társa ekkor lépett vicsorogva Lisa felé. Lisa lecsapott rá, és egy jobbhorgot küldött a fickó fejébe. A férfi arca az ütéstől oldalra fordult, orrából vércsík fröccsent a levegőbe. Lisa egy balhorog ütést küldött a fejébe, mire a fickó remegve megingott. Lisa ekkor felugrott a levegőbe és jobb lábát előrelendítve arcon rúgta a fickót. A lány Buffaloja a férfi fején csattant. A pasas vért spriccelő fejjel esett a betonra, és az aszfalton csúszott egy darabon hátra.

    Lisa elővette mobilját, és egy fényképet készített a két véres, földön heverő fickóról. A képet a lájk weboldalára továbbította. 

   Ekkor egy sárga FBI matricás, éjfekete terepjáró száguldott be az utcába. Csikorogva, füstölgő gumikkal, széles csíkot hagyva az aszfalton, fékezett le Lisa előtt. Ekkor kapcsolódtak fel vijjogva a szirénái. Lisa zsebre gyűrve a mobilt, pánikolva kezdett futni egy közeli családi ház sövénye felé. A terepjáró ajtajai kinyíltak és fekete ruhás, golyóállós kommandósok kezdtek futni a lány után. Lisa az embernyi magas sövénykerítéshez rohanva felhúzta magát a növényen, és a levegőbe lökve testét átvetődött a ház belső udvarára.   

   A közelben lövés dörrent. Lisa a sövényállatokkal díszített házudvaron megtorpant, mivel mobilja rezegni kezdett szoknyája zsebében. Előhúzta és épphogy rápillantott, amikor lövedék csapódott lába mellett a fűbe. Ijedten ejtette el mobilját és futott a ház túlsó végén húzódó kerítés felé. Ahogy odaért és átmászott a fémkerítésen, az egysávos úttestre huppanva látta már a mindkét oldalról az utcába beszáguldó FBI-os kocsikat. A járművek fékeztek, és FBI kommandósok pattantak ki belőlük. Lisára lőttek, a lövedékeik véres sebeket robbantottak a lányba. Torkolattüzek világították be a tüzelő FBI-osokat. Kiürült töltényhüvelyek hullottak az elhanyatló Lisa vércsíkos teste mellé.

   Nem messze Cindy, ahogy kilépett házából a lövöldözés zajára, valamit megpillantott sövényállatai között a fűben. Odalépdelt és felvette. Egy mobil volt az. Érintőképernyőjén egy üzenet villogott:

   Már kétezer lájkod van. Folytatod a játékot?

   Cindy rányomott az Igen-re.

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.