Ugrás a tartalomra

Jelige: asztalos – Forduljon hozzánk bizalommal!

Tisztelt leendő ügyfeleink! A Faipari Részvényesek Országos Közössége – röviden FAROK – nevében szeretném bemutatni legújabb cégünket, a SZÁLKA-t. Mottónk: Szépet gyártunk nagyon, ebből lesz a vagyon. Mint minden más faipari cégünk, a SZÁLKA is a fával foglalkozik, azaz fázik. Főtámogatónk a méltán híres Fa Nándor. Cégünk kéthektáros területen terül el. A székhelye az asztal mellett van. Konyhaszekrényeiket felújítani vágyó, unatkozó háziasszonyokra várnak erős markú asztalosaink, akik már alig várják, hogy beékeljenek, becsapozzanak, aztán mielőtt hazaér a férj, tiplizzenek. Kínálatunkban fellelhető valamennyi fafajta. A balsafától (ejtsd:balzafa) a kígyófáig, van nálunk fenyő is, tölgy is, bükk is, kőris. Rossz minőségű fával nem dolgozunk. Az tré fa lenne. Cégünk felvásárolja a használt faanyagokat is, újrahasznosításból kifolyólag. Wartburg kombijaink naponta járják a falvakat, városokat, s ezen felhívással üzennek a lakosságnak: Figyelem, figyelem, asszonyok! Megérkezett a fafelvásárló. Pudvásat, szálkásat, komódokat, asztalokat, régi használt polcokat, hagyaték fosznikat… Bárkinek, bármilyen fa van eladó, tessenek szólni, vagy léccel inteni, s itt helyben a Wartburgnál feldolgozásra kerül a sor! Üzemünk nagy gondot fordít az alapanyagok védelmére. A fákat támadó puha- és keményfa szú ellen embereink folyamatosan méreggel permetezik a frissen kivágott fákat. Munkásaink egészségére is nagy gondot fordítunk. Asztalosműhelyünkben több ponton állítottunk fel por- szag- és levegőelszívó berendezéseket. Ezen kívül egy alkalmazott sem léphet be az üzembe, míg fel nem veszi a fej- tor és potrohvédő ruházatot. Kötelező eszköz még a gázmaszk, valamint a védőkesztyű és zokni, továbbá a harisnyakötő is. Ez utóbbi a colostok elhelyezése végett szükséges, zseb ugyanis nincs a munkaruházaton. Embereink nem állhatnak zsebre dugott kézzel a munkaidő alatt. Büszkén mondhatom, hogy üzemünk területén mindeddig csekély számú baleset történt, s még valamennyi szakmunkásunknak megvan átlagosan mind a 9 ujja és egyéb szervei. Munkásaink baleset megelőzése érdekében folyamatos képzésben részesülnek. A kötelező munkavédelmi oktatást Csonka András tartja. Nevével ellentétben neki még minden végtagja megvan. Fontos szabály, hogy alkoholt NEM fogyaszthatnak asztalosaink... nagy mennyiségben. Szakmunkásaink odafigyelése érdekében üzemünk területén kérjük, mellőzzék a favicceket!

Szolgáltatásunk minden fából készült tárgyra kiterjed. Gyártunk konya- és szobabútorokat, udvari játékokat, koporsót, trójai falovat, mankót, favillát, fakanált, fatányért (énekelni kezd) meghalok a… meghalok a babámért. Hoppá! Elnézést a fatálas félreértésért. Kissé fahangom van.

A következőben szeretném megismertetni önökkel a szolgáltatási díjtáblázatunkat. Munkadíjaink: A telephelyen való leparkolás díja óránként 1000 Ft. Ha ön családdal jön, 1500 Ft. Ha hozza az anyósát is, úgy 2000. Itt megjegyzendő, hogy családbarát cégként egy különteremben a kisebbeknek filmet vetítünk, amíg a felnőttek tárgyalnak. E heti filmajánlatunk a Fűrész 4. További díjaink: Köszönés: 300 Ft. Köszönés kézfogással: 350 Ft. Köszönés baráti kézfogással: 400 Ft. Kuncsaft panaszainak meghallgatása: 500 Ft. Kuncsaft teljes élettörténetének meghallgatása: 600 Ft. Kuncsaft egyéb problémáinak megoldása: 1000 Ft. Visszahozott áru kézhezvétele: 700 Ft. Ígéret a megoldásra: 800 Ft. Egyéb díjaink: Érdeklődés: 400 Ft. Útbaigazítás: 450 Ft. Jótanács, együtt érző bólogatással: 700 Ft. Órabéreink: Óradíj: 1500 Ft. Óradíj, ha nézni akarja: 2000 Ft. Óradíj, ha tanácsot is ad: 2500 Ft. Óradíj, ha ön is besegít: 3000 Ft. Óradíj, ha ön csinálja meg az egészet: 4000 Ft. Áraink az áfát és a borravalót nem tartalmazzák. Tisztelt leendő ügyfeleink! Reméljük, hogy cégünk elnyerte tetszésüket. Hiszünk a hosszan tartó üzleti kapcsolatban. Életfilozófiánk is ezen alapul: Gyártsa nálunk bölcsőjét, s majdan koporsóját is! Forduljanak hozzánk bizalommal!

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.