Ugrás a tartalomra

Jelige: Plafon – Nők lapján

Nincs március 8., nem arról beszélek!

Egy szempár, és mögötte számtalan kusza gondolat! Tények, számok, pletykák, millió adat!

Mosoly, sírás, félelem, aggodalom! Mik ezek?

Ébressz fel az álmomból! Nehéz világ ez nekünk, pedig elviekben NŐK vagyunk!

Csörög az óra! Majd az megteszi! Gyors fejszámolás! 5-en vagyunk, tehát 5 perc múlva 5 kifli, 5 bögre, tej, vaj, felvágott, zöldség az asztalon! Ja, és tálak, plusz a szalvéta….. Jaj nekem!

El szeretnék lődörögni a kávéfőzőhöz, legalább gondolatban, de megint félbeszakított a telefonom! Megfogadom, hogy legközelebb a szundi 20 percenkét jöjjön! Ja, dehogy! Különben 5-kor kelek! Jó ez így, ahogy van! Mégis azt gondolom, valami nem stimmel…

Némán kortyolgatom a nem létező kávémat…

Elegem van! Keljen fel a másik, az oldalbordám tulajdonosa! Hahóóóóóó! A horkolás nem éppen a legjobb jel a kellemes folytatáshoz! Márpedig a szomszédomból más nem hallatszik!

Aztán halk mocorgás, erős ölelés, merev ágyék, menekülök! Ez a 10 perc már igazán luxus lenne, meg kinek van így kedve! A férfinak!!!! Baj ez? Most igen, de egyébként én tényleg férfit akarok, ízig-vérig férfit, csak ne most, kérlek… Este elképzelem, ahogy erősen magához húz, mert szeret és magáévá tesz, mert eggyé válni minden alkalommal egy csoda!

Szundira nagyot vágok, immár méregből, szegény, közben sajnálom…

Reggeli mosdó, pillanatkép a tükörben! Duzzadt szemek, kócos haj, még kuszább gondolatok! Felfrissítem az arcom, egész jó érzés, végre valami!

Konyha, esti csatatérrel! Ne tedd ezt velem kedves oldalbordám, ez a Te feladatod volt, én altattam a gyerekeket este 10-ig! Dühös vagyok, korán reggel!

Kávé, Neki nem viszem be, még mit nem! Tiszta tányérok után kutakodok! 4 van, akkor ma nem reggelizem! Illetve előkerült egy mély tányér, az is megteszi! Mosogatógéphez menni, tiszta edényt elővenni szigorúan tilos! Kávé, kevés tejjel, az jöhet, dupla adag!

A gardróbban átmászok a vasalásra váró ruhákon és találok is egy csini darabot! Egész ruha, vaú, még jól is áll! Basszus! Az összes harisnyám elszakadt! Kora ősz van, telefonom szerint 18-20 fok várható kora délután, most 10 fok! Sebaj, erős vagyok! Majd ha nagyon fázom és már ennyire erős nem vagyok, napközben átugrok a drogériába!

Vasalás, persze kizárólag hajról beszélek, alapozó, az örök alap, lágy smink, mosoly, tükörben férj vággyal a szemében rám tekint! Szeretem, de az idő megy… Majd este!

Jönnek ki a gyerekek! Ez a kedvencem! Nagyon édesek! Álmosan kódorognak egyesével az ölembe, enélkül nem indulhat a nap! Ők a mindeneim, az életem! Valahogy mindig sikerül elérniük az étkezőasztalig, én hős módjára lesöpröm előlük az előző este morzsáit, és megkérdezem a tilosat, mit kértek? Ahányan vannak, annyi félét, a kirakott felvágottat persze senki, Apán kívül! Sebaj, legalább 1! Csokis müzli, cornflakes, gofri!

Na persze, nincs édesség! Akkor dühöngés, hisztizés, majd 2 falat kifli, 2 korty tejjel! Hurrá! A küszöbig ezzel is kibírják!

Készíteném a tízórait a sulisnak, de nincs több péksütemény! Ejnye Apa, megetted az egy szem, erre váró zsemlét! A bűnös cserébe felajánlja, hogy lefut a közértbe! Szeretem, hős a szememben!

Én közben küzdök az apróhaddal! Öltözködés, fogmosás, fésülködés! Persze a sorrend ki-ki saját igénye szerint borul! Az egyiken már van egy zokni és fogat mos! A másik megfésülködött és nem megy a fejébe a pulcsi, túl jól sikerült a konty! A harmadik, na az rendben van, semmi nem történt vele! Csak ül, bambán, fáradtan, szomorúan!

Odamennék, megölelném, szeretném én napokig! Ehelyett az órámra nézek, üvöltök egyet és ezzel rendezem a sorokat!

Már csak Apára várunk, nincs vasalt ing… A galléros póló miért nem jó, tegnap azt mondtad, nem lesz tárgyalásod! De lesz, csak már akkor sem figyeltél! Útközben ejtsd útba a patyolatot! Oda el kellett volna juttatnod! Nincs kiírva a patyolatra, hogy kizárólag nőknek szabad a betérés!

Kicsit gyűrött az a tegnapi ing, de megteszi…

Osztódik a család! Apáé az egy szem iskola! Hát persze! Már ennek is örülni kell! Egy csók búcsúzóul, túl jól sikerült, a legnagyobb gyerek kajánul nevet!

Be a kocsiba, mert elviselhetetlen csupasz lábbal a hideg! Először a bölcsőde! Már nem sír, nem beszél, csak bevonul! Olyan jó lenne, ha nem kellene…Elhessegetem a gondolatot! Ahogy a nyakam megöleli a csepp másfél évest, megint érzem! A torkomon tör fel, lenyelem!

Nem, nem, nem lehet, csak még rosszabb lesz!

Szomszédban az ovi! Az udvaron majd integess neki, kérlek! Ha sír, mondd el neki, mennyire szeretem, ahogy Téged is! Gyors búcsúzás, várják a cimborák, már előre kiabálnak neki!

Huh! A kocsiban veszek két mély levegőt! Anya üzemmód kikapcsol, jön a dolgozó nő!

Az egyetlen hely a napomban, ahol egyedül használhatom a mellékhelyiséget! Ebédre szendvicset rendelek, már a dobozos kajától hányok! Szóval még a munkahelyen is nagyon fázok! A 10 fok 10 fok maradt, elfelejtett feljebb fáradni!

Irány a drogéria, a szendvics a fél órából úgy is csak 10 perc volt! Harisnya és hiányérzet! Aha! 1 hete késik a menzeszem! Veszek egyet, mi bajom lehet!

Rohanás vissza! Papírok, műmosolyok, de jó fizetést kapok! A főnököm is kedves, néha furcsa pillantásokkal méreget, biztosan félreértem, mint anno Monica Lewinski!

16:00, a napom fénypontja! Irány az anyafuvar! A bölcsiben kapok rögtön egy zöld taknyos puszit, köszi! Nem baj, az ölelés feledteti! Szól a gondozónő, folyik az orra! Nahát, tényleg? Lehet, hogy anyahiánya van? Elmorzsolok egy könnycseppet!

Átsétálok az oviba! Még egy ölelés, mámorosan boldog vagyok! 3 gyerekkel verekedett és kiborította a spenótot! El kéne beszélgetni vele! Folydogál a könnyem!

Irány az iskola! Nagy ölelés, nagy nevetés, az én nagy bajnokom! Kék folt a szeme alatt, nagy verekedés volt ma Anya! 5 2 ellen, de Misivel megoldottuk! Igaz, beugrott az ellenőrzőbe egy igazgatói! Elered a könnyem!

Végre otthon! A kicsi a nap hátralévő részét a karomon tölti, felment a láza! A középső a spenótot taglalja, a nagy meg végre éli világát, házi feladata van, de ciki megcsinálni!

Ugye megértem? Apa is megérkezik, amire besötétedik!

Gyors vacsi, fürdés, alvás! Persze nem rutinszerűen, csak úgy hétköznaposan! Elfogyott a tusfürdő, az orrspray, a kifli, de minden pótolható, átértékelhető!

Elaludtak! Csend van! Hiányérzet, valamit elfelejtettem! Tudom már! Remegve megyek pisilni! Csorog a könnyem! Boldog vagyok, jön a 4.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.