Ugrás a tartalomra

Jelige: Chuckpapi – Fejcsere

Most, hogy az orvostudománynak sikerült kifejleszteni a fél emberiséget kiirtani képes biológiai fegyvereket, és még ennél is nagyobb áldozatokkal e rémet lebirkózni képes ellenszert, vagyis sikerült saját magát megelőznie, majd legyőznie, nos most már kísérletek folynak majmok fejátültetésével.

Gondoljuk csak el, micsoda lehetőségek tárháza nyílik meg...! Mint legkézenfekvőbb példa talán az lehetne, hogy a feleségem meg én fejet cserélnénk.

Itt mindjárt hatalmas vihart kavarhatna az a nem mindennapi kérdés, hogy most én vagyok-e ő, vagy ő én vagyok? Testet cseréltünk, vagy fejet?

Itt el kell most tekintenünk hirtelen felmerülő esztétikai kérdésektől, például hogy szőrös és vastag lábam, aminek alsó szára kis ívet vet, a derekam körül immár sorsszerűen megjelent és erősen kötődő úgynevezett úszógumim, nőietlen lapos és szinte szőrtelen mellem (azért van amikor kilenc, amikor meg kiteljesedik, egy kis odafigyeléssel akár tizenöt szőrszál is leszámolható), valamint bivaly nyakam hogyan folytatódna párom nőiesen kecses, kicsi fejével, kigyomlált szemöldökével és lilára satírozott hajával, fülében hosszan lecsüngő felemás fülbevalóval?

De fordítva sem megnyugtató a dolog, olimpikon jelöltként kidolgozott rugalmas és csinos testén, így közel a félszázhoz is szép mellekkel, gömbölyű fenékkel, felül meg hirtelen megvastagodó nyakon észak Budapest legnagyobb méretű fejével? Nos ez még nem lenne kellő díszítés, ősz és hosszú szakáll takarná a két nyak mérete közötti jelentős különbséget helyrehozandó, valószínűleg nem elég jól sikerült átmenetet.

Gondot jelentene az öltözködés is, mit vigyünk, retikült, vagy aktatáskát? Rúzsoznánk-e szánkat? Férfi, vagy női parfümöt kapnánk karácsonyra? Nyakkendőt, vagy intim dezodort? És melyiket melyikünk?

Este az én fejem csókolgatná az ő saját testemet, amin az ő feje van? Vagy simogatnám neki az ő én farkamat? Ő meg leszbizne velem? Ő lenne fölül vagy én? Melyikünknek fájna a feje, ha menstruálnánk? Ha azt érzem, hogy fáj a fejem, akkor az nekem fáj, vagy neki? És ha a lábam? Végre megtudhatnám azt az elképzelhetetlenül irigyelt, el nem képzelhetőt, hogy milyen az a tiszta száraz érzés.

Most akkor ülve pisilünk, vagy állva összefröcskölünk mindent? Most akkor melyik nyilvános vécébe megyünk, a testünknek megfelelőbe, vagy a fejünknek megfelelőbe? Nyilván ez utóbbival kisebb feltűnést keltenénk.

Ha én az ő testével hűtlenkednék, akkor ki fizet gyerektartást? Különben is, hogy én lefeküdjek egy férfival? Teljesen kizárt!

Ő engedne engem előre az ajtóban, és rendelne vacsorát, és én barátnőznék presszókban, kibeszélve és besározva mindenkit, akinek csak egy kis sikere is van, vagy fordítva?

A színházban én ülnék jobb oldalt, vagy ő?

A gyerekek nekem mondanák, hogy Apa, vagy neki?

Amikor majd a lelkem elhagyja testünket, akkor az én lelkem elhagyja az ő testét, vagy hogy is van ez?

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.