Ugrás a tartalomra
Ha megesszük hőseinket

Ha megesszük hőseinket

ISBN/ISSN:
978-973-7926-33-3
Kötés:
Puha kötés
Oldalszám:
224
Kiadás dátum:
Raktáron:
Raktáron
Vendégkötet:
Nem
Szerzők:Boldogh Dezső
2 500 Ft

Recenziók, kritikák, paródiák, egyéb írások
A könyv két részből áll: recenziókat, kritikákat tartalmaz az egyik, a másik un. „egyéb műveket” – novellaszerű, de mégsem teljes mértékben annak nevezhető írásokat, stílus-paródiákat, különféle – többségükben – élő ill.  klasszikus alkotóktól. A két különálló szövegtartomány között van átfedés is, mivel számos olyan szerző létezik akikről recenzió is és paródiai is született.
Az első rész merítése viszonylag  széles, műfaji, stilisztikai és akár életkorbeli szempontból is. Vannak olyanok, akiknek esetében klasszikus recenzió született, azonban a szerző ügyelt, hogy a szimpla könyvbemutatáson túl, kritikai és esztétikai észrevételeit is megfogalmazza, és vannak szerzők akiknél hosszabb, esszészerű bemutatásra törekedett.
A kötet következő része az Egyéb írások, paródiák – valójában más oldalról vizsgálja meg ugyanazt a kérdést, amelyet egy kritika tesz.  Az egyéb írások  között Boldogh Dezső kitalált szerzőkről szóló, más téridőkben játszódó, vagy könnyed, irodalmi tárca jellegű írásai is helyet kaptak.