Ugrás a tartalomra

Megnyílt a 92. Ünnepi Könyvhét

Százötvennél több könyvkiadó kínálja köteteit a ma megnyílt 92. Ünnepi Könyvhéten. Képes beszámolónk kedvcsináló a négynapos könyves eseményhez, amelyet a tavalyi kényszerű szünet után már rengetegen hiányoltak, írók és olvasók egyaránt.

Az Irodalmi Jelen K11-es pavilonja a Vigadó téren egész nap várja az olvasókat a péntektől vasárnapig tartó dedikálásokra, vagy csak egy jó böngészésre a kiadó kötetei között.

Böszörményi Zoltán és Varga Melinda nemcsak (fő)szerkesztői minőségükben vannak jelen a téren: mindkettejük dedikálja is majd friss kötetét. Böszörményi Zoltán pénteken, szombaton és vasárnap 16, 18 és 17 órakor; Varga Melinda szintén mindhárom nap 17, 17.30 és 16 órakor. A képen éppen „szomszédolnak", és a Magyar Napló standjánál nézelődnek a kínálatban.

Az ünnepi megnyitóbeszédet Szabó T. Anna tartotta, és felidézte, hogy George Orwell 1984 című regénye volt az egyik könyv, amely megváltoztatta az életét, amikor a romániai diktatúrából kiszabadulva először hozzáférhetett. A háttérben Gál Katalin, az MKKE elnöke látható.

A megnyitón elmaradhatatlan a Vám és Pénzügyőrség fúvószenekara, csak a piros öltözék színe változott idén egy kicsit nem kevésbé szebb egyenruhára.

Szabó T. Anna a megnyitó után dedikált is, ahogy Dragomán György szintén.

Az Irodalmi Jelen standjánál már csütörtökön sokan keresték az újdonságokat.

Böszörményi Zoltán Darabokra tépve című regénye harmadik kiadásánál jár, Szőcs Géza kötete pedig egy fájó veszteség lenyomata: a szerzőnek már csak az emléke lehet az olvasókkal a téren.

Viola Szandra nemrég A hónap alkotója rovat vendége volt az Irodalmi Jelenben, itt Használt fényforrások című, harmadik kötetével látható.

Szandra azonban nemcsak a költészetben jeleskedik: iparművészeti alkotásai akár hordhatók, kitűzhetők, nyakba akaszthatók, mint például a Poeticum versékszer, amely kedvenc versidézeteinket hordozza.

A jövő nemzedéke, de már a jelen olvasói a Móra Könyvkiadó standjánál: bőséges a választék.

Kis Kelemen Bence várja a dedikálókat.

A Prae.hu kiadó standjának gazdag kínálata.

Álljunk meg egy könyvre! A valódi könyvmegálló...

Szalai Klaudia és Horváth Florencia képriportja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.