Ugrás a tartalomra

A költészet iránti alázat

A Magyar PEN Club nőnapi PENdrive zenés felolvasóestjéről

A nagy sikerre való tekintettel a Magyar PEN Club idén is megrendezte a tavaly elindított nőnapi PENdrive zenés felolvasóestet. Az eseményt március 12-én este hat órától a Muzikum földszinti termében tartották, az est házigazdája Turczi István volt, a felolvasásra jelentkezők mellett a jó hangulatról Csorba Lóci gondoskodott. A programot állófogadás zárta.

Az estet Turczi István nyitotta, majd Csorba Lóránt, a Lóci játszik zenekar frontembere gitározott, énekelt. Turczi kifejezte örömét, hogy immár negyedik éve újra teltház van a PENdrive Nőnapon. Beszélt a készülő PENdrive-antológiáról, ami kétkötetes lesz. Ebben a PENdrive-esteken eddig felolvasó szerzők versei és kisprózái lesznek olvashatók, három generáció költőinek-íróinak java. Az antológiát június 7-én mutatják be. A Könyvhéten idén először lesz jelen a Parnasszus Kiadó és a Magyar PEN Club közös pavilonban.

A felolvasók öt fős blokkokban adták elő műveiket – néhány rövid verset, vagy egy kisprózát. Idén több fordítót is köszönthettünk, akik távol-keleti kultúrák finom, misztikus világába kalauzoltak. Az egyes blokkok között Csorba Lóci vidám dalokat játszott, az egyikben arról énekelt, hogy a csajának nincs humorérzéke, egy másikban a kapcsolati problémákat pengette ki, egy harmadikban a régi táncdalfesztiválok hangulatát idézte.

A felolvasók kaptak ajándékba egy-egy friss Parnasszus-lapszámot és választhattak egyet a Fehér Kinga készítette kitűzőkből. A háromórás felolvasás hamar elrepült, a résztvevők a költészet és társaik iránti alázattal csendben hallgatták egymást, legszívesebben talán a végtelenségig.

„A vers legyen veletek!” – köszönt el Turczi István. Reméljük, hamarosan újra találkozunk.

Az esten felolvastak:

Fehér Kinga, Balogh Róbert, Yu Barta Erika, Gulisio Tímea, Gaál-Nyeste Katalin, Vihar Judit, Payer Imre, Döme Barbara, Nagy Lea, Makó Ágnes, Tibély Orsolya, Hegedüs Ágota, Kákonyi Lucia, Kégl Ildikó, Filotás Karina, Bali Anikó, Losonczy Attila, Hegedüs Kata, Farkas Gábor, Hekl Krisztina, Kölüs Lajos, Kránicz Laura, Abafáy-Deák Csillag, Makai Roland, Angyal Gyula, Budai Gabriella, Lesi Tóth Csaba, Nyolczas Marcsi.

 

A fotók forrása: Kránitz Laura és Turczi István Facebook-oldala.

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.