Irodalmi Jelen
 • Brauch Magda: Csakazértis

  Csakazértis

  0 Ft

  Elbeszélések:

 • Brauch Magda: A Halak jegyében

  A Halak jegyében

  0 Ft

  Az asztrológiához nem is konyítottam, a horoszkóp viszont bizonyos mértékig érdekelt, hittem is benne, nem is.

 • Brauch Magda - Személyi igazolvány

  Személyi igazolvány

  0 Ft

  Bõven benne vagyok az úgynevezett “szépkorban”, de még mindig nehezen veszem ezt tudomásul. A fiatalokkal talán még ma is jobban megértem magamat, mint a saját korosztályombeliekkel, és – Istennek hála – fizikailag sem vagyok még lerombolva. Sõt, állíthatom, hogy jobban érzem magamat, mint húsz évvel ezelõtt, amikor korengedményes nyugdíjba mentem.

 • Brauch Magda - "Jó szóval oktasd, játszani is engedd"

  "Jó szóval oktasd, játszani is engedd"

  0 Ft

  Nehéz, mondhatni sziszifuszi feladatra vállalkozott a szerző: a mai serdülőket, fiatalokat – bár reményei szerint a náluk fiatalabb gyermekeket, sőt a felnőtteket is – „jó szóra oktatni” magyar anyanyelvük tisztaságának, épségének, szépségének, gazdagságának és változatosságának megőrzésére. A kötet írásai, nyelvi fejtörői a szándék és lehetőségek szerint szórakoztatva kívánnak tanítani, nem merev nyelvtani szabályok ismételgetésével, hanem játékos formában.

 • Brauch Magda – A vers megközelítése

  A vers megközelítése

  0 Ft

  E kötetet azok forgassák, akik nemcsak a jó verset szeretik, hanem arra is kíváncsiak, mitől lesz szép és hatásos egy költemény, milyen stilisztikai eszközöket vet be a költő olvasójának megragadására.

 • Brauch Magda

  „Vigyük lélekközelbe a szót”

  Recenzió Böszörményi Zoltán Majorana helyzetjelentése a tökéletes boldogságról című verseskötetéről

  A költő Majorana „bőrébe bújik”, hogy az ő nevében mondhassa el gondolatait az életről, a világról, de elsősorban önmagáról, azon belül is költészetéről, művészi hitvallásáról. – Brauch Magda írása