Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Ózdtól a Sziget Fesztiválig: a képekkel mesélő Benkő Imre

  Szórt, szürke fény, a film szélét jelző Leica-kocka a képen, esszésorozatok fotókból – Benkő Imre fotográfus védjegyei ezek. Aki egyszer megismeri világát, nem tud szabadulni tőle, legyen az az ózdi kohászat képben elbeszélt pusztulásregénye, vagy a Sziget Fesztivál örökké változó arca. A Magyar Művészeti Akadémia kiadója lenyűgöző album-monográfiát jelentetett meg Benkő Imréről, a FUGÁ-ban mutatták be a kötetet.

 • Irodalmi Jelen

  Lőwy Árpád, John Donne és Petri György a Hajdúböszörményi Írótábor második napján

  A metafizikus költészet, pajzán versek, a személyesség problémája a kortárs irodalomban, lírai színházi előadás – a Hajdúböszörményi Írótábor második napja is változatos programmal várta az érdeklődőket, délelőtt a szemináriumokon kemény munka folyt.

 • Irodalmi Jelen

  „Nem érdekel a költői pálya”

  Megpróbálhatunk rendet rakni, de sosem lesz rend igazán. Mert a rend mindig változik. A rapper-slammer és újságíró Csider István Zoltán első verseskötetét, a Magvető Kiadó gondozásában megjelent Rendrakást az RS9 Vallai Kertben, az InstaVers Fesztivál keretében mutatták be.

 • A napfény sem kedvez a nagyszínpadnak (Fotó: Varga Melinda)
  Boldog Zoltán

  Ahol a Gerbaud és a tojtoj szaga összeér

  Mit tegyünk, ha már unjuk a 85. Ünnepi Könyvhét műanyagszékeit és kifakult színes napernyőit? Örülhetünk-e „Európa legnagyobb könyvesboltjának”? Megújulhat-e a rendezvény?

 • Boldog Zoltán

  Azonnal oldódó versek és magyar BookTuberek

  A közösségi oldalakon zajló irodalom az instant alkotások felé tart. Visszahat-e mindez a hagyományos műfajokra? Kövesse-e a magyar irodalom a népszerű trendeket? Olvassa el a témáról szóló gyors és rövid írásunkat!

 • Irodalmi Jelen

  Atlasz bírja a Polaroidokat

  Pion István és Simon Márton verseskötetének szegedi bemutatóján jártunk a Rongy Kocsmában a Fiatal Írók Szövetségének rendezvényén, ahol olvasókat és szerzőket egyaránt kérdeztünk líráról és slamről.