Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Költőtigris és szonettzsonglőr

  Rendhagyó irodalomórán jártunk Pécelen, amelynek vendége Fried István, Markó Béla és Simon Márton költő voltak, a házigazda pedig Murányi Sándor Olivér. A patinás helyszínen kiderült, hogyan kapcsolódik a 19. századi irodalom a kortárs lírikusokhoz, és kit olvasnak szívesen matek órán a pad alatt a diákok.

 • Irodalmi Jelen

  Te mit aktualizálsz?

  Simon Márton sajnálja, hogy nem lehet japán, a Bëlgára együtt ropja jobbos és balos, Fabricius Gábor pedig megírja a hiányzó regényt a kortárs irodalomból. – A Hadik Irodalmi Szalonon jártunk a Magyar Kultúra Napján.

 • Boldog Zoltán

  Azonnal oldódó versek és magyar BookTuberek

  A közösségi oldalakon zajló irodalom az instant alkotások felé tart. Visszahat-e mindez a hagyományos műfajokra? Kövesse-e a magyar irodalom a népszerű trendeket? Olvassa el a témáról szóló gyors és rövid írásunkat!

 • Boldog Zoltán

  Irodalmi pártok 2014

  Elképzeltük, milyen pártok indulnának az idei választásokon, ha kizárólag írók, költők, könyvrajongók és kritikusok alapította szervezetek szerepelhetnének az országos listán.

 • Irodalmi Jelen

  Zsákmányállatokra vadászva

  Mi lesz abból, ha az ízes, szókimondó székely humor és a napjainkban közkedvelt slam poetry szintén vicces, sokszor keményen odamondogató stílusa összetalálkozik? Egy olyan, nevetéssel teli est biztosan, mint a Kalicka Bisztróban, ahol Murányi Sándor Olivér és Simon Márton olvastak föl a műveikből.

 • Irodalmi Jelen

  A halál még csak belovagol Perzsiába

  Valósághű vagy sem, szórakoztató vagy sem, egyáltalán krimi-e, vagy valami más – Babiczky Tibor szerint mindegy. A lényeg, hogy írt egy regényt, és közben nem akart abszurdabb dolgokat kitalálni, mint amilyenek az életben is előfordulnak. A Magas tenger című könyvet a Gödör Klubban mutatták be, a szerzővel Simon Márton beszélgetett.

 • Irodalmi Jelen

  Atlasz bírja a Polaroidokat

  Pion István és Simon Márton verseskötetének szegedi bemutatóján jártunk a Rongy Kocsmában a Fiatal Írók Szövetségének rendezvényén, ahol olvasókat és szerzőket egyaránt kérdeztünk líráról és slamről.

 • Boldog Zoltán

  Egy szépségverseny eredményei

  Túl bátrak voltunk? Vagy csak eléggé? Megbolygattuk az állóvizet? Mit értünk el? A 83. Ünnepi Könyvhét ideje alatt zajló szépségversenyünk eredményhirdetése és tanulságai.