Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Kaleidoszkóp

  „A beteg viszonyulását betegségéhez jól mutatja, hogy Anna „az én Uramként” jelöli azt a jelenséget, hogy nem ura a saját testének, szesszió utáni vágyának. A tizenkét éves koravén kislány végül huszonöt éves koráig rejtegeti környezete elől a súlyos titkot, ami a mértéktelenség, a diéták és az ételek rá gyakorolt hatásának kikísérletezésébe, a gyógy- és kábítószerek, a kalóriaszámolgatás feneketlen mélyébe húzza őt.” – Sofi Oksanen sikerkönyvét Kadlót Niki mutatja be.

 • Irodalmi Jelen

  Sofi Oksanen és a hajbűnözés

  Nem tévedés a tudósítás címében szereplő szó: a világhírű finn–észt írónő új regénye, a Norma egyik központi témája a haj, illetve az ahhoz kapcsolódó nemzetközi bűnözés. A krimik izgalmát ígérő mű sajtóbemutatóján jártunk a Finn Nagykövetségen, ahol az est végén még egy pezsgő vita is kibontakozott a sajtószabadságról.

 • Irodalmi Jelen

  Sofi Oksanen Budapest Nagydíjas

  Megnyílt "Európa legnagyobb könyvesboltja" négy napra, vagyis a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Sofi Oksanen írónőnek Tarlós István adta át a Budapest Nagydíjat, a díszvendég Törökország nevében pedig kulturális miniszterük mondott köszöntőt.