Irodalmi Jelen
 • Szőcs Henriette

  Csak papír és ceruza

  Abafáy-Deák novelláskötetében választ találunk arra, hogy miért és hogyan lett szerelmes a betűkbe, és személyes példáját láthatjuk benne az anyanyelvhez való ragaszkodásnak, ami élettörténetét ismerve még ragyogóbb, hiszen választhatta volna a német nyelvet is. Történeteivel arra buzdítja olvasóit, a kudarcok ellenére se adják fel, mert mindig van új kezdet: „Skálázz, még, még, ne hagyd abba”!

 • Szőcs Henriette

  Bozgor

  A lány sorsa Kukorelly Cé Cé Pé avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé című művében megrajzolt férfi főszereplőjének párja is lehetne. Makkai-Flóra Ágnes Kukorellyhez hasonlóan hűen dokumentálja a mindennapok kommunizmusát és a politika kisemberekre gyakorolt hatását.

 • Irodalmi Jelen

  Panelregény jósnővel és kukkolással

  Tallér Edina Lehetek én is című könyvének egyik állandó szereplője egy jósnő, történeteinek gyakori helyszíne pedig a tömbház. A női témákat boncolgató prózakötetet Szőcs Henriette mutatja be.

 • Irodalmi Jelen

  Krimi helyett marxizmus

  Misterioso című könyvében a többszörösen kitüntetett Arne Dahl elhanyagolja a misztikus, bűnügyi szálat egy alapos társadalomkritika reményében. Az eredmény nem túl kedvező.