Irodalmi Jelen
 • Kadlót Nikolett

  Örökzöld pillanatgyűjtemény

  És ha mi lettünk volna ott?

  Miért szeretünk híres emberekről, kedvenc művészeink életéről olvasni? Miért izgalmas elképzelni, milyen lehetett a nagyok kortársa lenni, együtt diskurálni velük egy kávéházban – akkor és ott megélni és belélegezni a kultúrát? Mi az a különös késztetés, amiért legalább olvasmányélményeinkkel vágyunk kapcsolódni hozzájuk? Ezekre a merengős kérdésekre Vámos Miklós könyve sem ad választ, sőt, inkább tovább erősíti azok létjogosultságát.

 • Laik Eszter

  Egyre rövidülő töredelmek

  Vámos vallomásai

  Vámos Miklós új kötetében olyan történeteket oszt meg olvasójával, amelyekről nem szokás kendőzetlenül mesélni – teszi ezt egy őszülő úriember eleganciájával, akiről megtudjuk többek között, hogy eredetileg nem is Miklós, hanem Tibor, hogy nemcsak idézeteket lopott életében, de szótárat is, s hogy egyre frusztráltabban szemléli a strandon a tökéletes testeket.

 • Irodalmi Jelen
  Irodalmi Jelen

  Egyre rövidülő töredelmek – Vámos vallomásai

  Vámos Miklós új kötetében olyan történeteket oszt meg olvasójával, amelyekről nem szokás kendőzetlenül mesélni – teszi ezt egy őszülő úriember eleganciájával, akiről megtudjuk többek között, hogy eredetileg nem is Miklós, hanem Tibor, hogy nemcsak idézeteket lopott életében, de szótárat is, s hogy egyre frusztráltabban szemléli a strandon a tökéletes testeket. – Laik Eszter értékelte a kötetet.

 • Irodalmi Jelen

  Miklósok Oroszországról

  Nem cárok – neves irodalmárok, M. Nagy Miklós és Vámos Miklós beszélgettek az orosz kultúráról a Fogasházban. Az apropó M. Nagy frissen megjelent kötete, amely ezúttal nem műfordítás, hanem regény.

 • Irodalmi Jelen

  Három nap Könyv

  XIII. Győri Könyvszalon – október 25. és 27. között, az írott szó legnagyobb vidéki ünnepén több mint száz program: könyvbemutató, koncert, színházi előadás, játszóház, konferencia és 46 kiállító várta az egész országból és a határon túlról érkezett látogatókat. Képes beszámoló a helyszínről.