Ugrás a tartalomra

Jelige: Főnix – A szél

(Igaz történet alapján)

 

Először csak szellő volt, de senki nem vette észre. A városban a betonházak falain nem tudott áthatolni és ez bosszantotta. Végül feladta a próbálkozást és könnyebb terepet választott. A város határánál elterülő búzaföld megfelelőnek látszott. A nagyra nőtt kalászok szaporán hajladoztak a szél súlya alatt, mert erején lehetetlen lett volna felülkerekedni.

Kis idő múlva egy arra haladó autós egy fejjel lefelé lógó testet vett észre a villanyvezetéken. Azonnal a mobiltelefonjához kapott, hogy értesítse a rendőrséget.

Két rendőrautó érkezett a helyszínre, hangosan szirénázva. Ebből aztán a lakosság is értesült a hírről, és azonnal nagy számban képviseltette magát az esetnél.

Hamar kiderült, hogy a rendőrség nem sokat tud tenni a szerencsétlenért, legfeljebb imádkozni,hogy le ne essen, míg odaér a mentő. Csak a tűzoltóságban bízhattak, amely nagy erőket mozgatott meg.

Ekkor már hatalmas tömeg zsúfolódott a búzatábla előtt, várva, hogy a helyzet valahogy megoldódjon.

A szél, ha ember lett volna, bizonyára fáradtra röhögi magát. Miután nagy számú nézősereget sikerült összetoboroznia, felkapta a madárijesztőt a vezetékről, és messzire vitte, hogy megtréfáljon más hülyéket is.

Vége

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.