Ugrás a tartalomra

Jelige: Vírus – nyugodt vagyok

Mondhatom, hogy mostanában már nyugodt vagyok. Általában, ha nem idegesít, vagy bosszant valami, nyugodtság uralkodik rajtam, mert minek idegeskedjen az ember feleslegesen?

– Volt, amikor mások szórakozottsága zavarta a nyugodtságomat. Úgy látszik, ez most is bebizonyosodott – meséli Ágoston bácsi egyik ismerőse, János bá'.

– Ugye, itt van ez a vírus – mondja Ágoston bácsi az ismerősének. – Minek viseljem a maszkot, ha nem kapok azon keresztül friss levegőt? Amúgy is asztmás vagyok, nehézkes a légzésem. Hallgatom a napi híreket, ijesztgetik az embert, ha valaki nem viseli a maszkot, megbüntetik. Mondják, őrizzük meg az egészségünket, a higgadtságunkat. „Vigyázzunk egymásra”! –  ezekben a nehéz napokban, ez lett a legújabb szlogen. No, de kérem, nem az orvosoknak, az illetékeseknek kellene vigyázni az egészségre, a lakosságra, meg a vírusra, hogy ne terjedjen tovább?

– Nagyon helyes, mondja János bá', hogy hallgatod a híreket és betartod az utasításokat. Mindenki érdeke, hogy megvédje saját magát és embertársait, különösen vigyázni kell az idősekre, hisz mi már nagyon is bent járunk a korban. Sajnos nekem egyedül kell intéznem a dolgokat, a bevásárlásokat. A gyermekeim távol laknak, így nem tudnak segíteni. A maszk használata megvéd a vírustól. Nagyon sok a felelőtlen ember, aki nem vigyáz mások egészségére – nem tartja be a szabályokat –, ezért van az a sok beteg a kórházban és az idősek már nem térnek haza a családjukhoz!

– Ezért kérdem én, meddig tarthat még: „ezek a nehéz napok”? – hisz több mint két éve ki sem mozdulok a lakásból. Legfeljebb az udvaron járkálok és teszek-veszek, ami fontos – magyarázza tovább Ágoston bácsi. – Oda meg minek tegyem fel a maszkot, amikor a kutya sem csenget be hozzám. Csak az unokám, aki bevásárol, nem kell nekem boltba sem menni.

Egyedül vagyok én is, magamat csak nem fertőzöm meg, ugye? Az unokámnak meg kötelező a maszk használata, hogy megvédje a már megromlott egészségemet. Az oltásokat is  az otthonomban kaptam meg, nem kellett érte egy lépést sem tennem. Így elmondhatom, neked kedves barátom, hogy én nyugodt voltam és vagyok!

– Nem engedtem be a vírust, jól „kicsesztem” vele!

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.