Ugrás a tartalomra

Jelige: Vasárnap – Mézes káposzta

Nem is olyan régen nekem is esett egy kalandom a mézes káposztával. Fájni kezdett a térdem. Bölcs és tapasztalt ismerőseim azt javasolták, hogy tegyek rá mézes káposztát, mert attól majd helyre fog jönni.

A történethez hozzátartozik, hogy az én nem főzök, és nem sütök ergo a háztartásomban található méz és káposzta mennyisége úgyszólván elenyésző. Semmi vész beszerezzük a hozzávalókat. ha el nem felejtjük. Egyik este pl. direkt mézbeszerzési célból mentem be a lakásom tövében található kis boltba. Vettem mindenfélét, ugye csak mézet nem. Elkezdtünk ugyanis politizálni a pénztárosnővel. Szóval kimaradt a méz.

Végül is összejött nagynehezen a méz (olyan helyes kis mackós) meg a káposzta is. Rájöttem azért, hogy elég nehéz ezeket csak úgy összekeverni, ezért megreszeltem a káposztát, (persze kiderült, hogy klopfolni kellett volna!) és összekevertem a káposztával. És itt jött a dramaturgiai hiba. Megkóstoltam! Nagyon finom volt! Alig tudtam megállni, hogy meg ne egyem az egészet!

Végül is a térdemre kentem a maradékot, jól becsomagoltam (dupla nejlon, törlőruha, minden…) Másnap reggel arra ébredtem, hogy minden ragad az ágyban, úszok a mézben

A térdem később magától meggyógyult, de nem hiszem, hogy ettől!

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.