Ugrás a tartalomra

Jelige: Darnea – Zsiráf vagy katicabogár?

Lassan, de biztosan felismerem, el KELL ismernem, hogy teljesen rosszul gondolkodtam eddig a gyereknevelésről. Ha most születne egy új élőlény, mindent jól csinálnék, elvetném a maradi, elavult, évtizedek, évszázadok óta belénk ivódott agybajos, téves irányelveket, amiknek mentés sajnos szüleim engem és első két utódomat én is edukáltam eddig. NEM, most már teljes meggyőződéssel állíthatom – nem is értem eddig hogyan gondolhattam másként? – hogy nem szabad befolyásolni, rákényszeríteni, belenevelni semmilyen aberrált szerepbe ivadékainkat! Legyenek amik akarnak, szabadon, ostoba, értelmetlen korlátok nélkül!

Természetesen a világról alkotott véleményét minden egyes sarjunk készen kapja majd a médiából, hála az égnek nem kell gyötrődnie, szenvednie azzal, hogy kialakítsa mindenről a saját nézeteit, azon sem kell gondolkodnia, mi igaz vagy hamis, helyes vagy helytelen, ezt mind készen kapja…na de hogy mi szeretne lenni??!!! Az már más tészta! Szabadon dönthet, hogy fiú vagy lány vagy valami egészen más, esetleg zsiráf vagy katicabogár. Én nem befolyásolom, lehet állat, növény vagy gomba. Kiteszem az erkélyre aztán meglátjuk…mert ha esetleg mesét olvasok neki, beszélni tanítom, vagy ruhát adok rá, ne adj isten kisautót vagy babát adok a kezébe, urambocsá’ rózsaszín vagy kék ruhába öltöztetem azzal azt sugallom ember kellene legyen, esetleg még a nemét is befolyásolhatom, amit mégis honnan tudhatnék éppen én, vagy bárki más halandó e földön, hogy mi kellene legyen? A visszafordíthatatlan következményekről nem is beszélve amik megeshetnek, ha egy magát majd férfinak, illetve nőnek tekintő lényt a nem megfelelő nemi jelleget sugárzó színű ruhába öltöztetek, vagy kezébe a nem megfelelő nemi identitásához passzoló játékot adom. Neeeem, döntse el ő!

Lehet hogy például egy biszex farkaskutya lesz enyhe pedofil hajlammal. Nem baj, akkor így kellett lennie, így fogadjuk el és így szeretjük. Persze a másfél méter távolságot betartva és a szájkosár alá mindig teszünk maszkot is, FFP2-eset lehetőleg, meg alá egy orvosit, biztos ami biztos, az ő és a környezete érdekében. Nem az elavult, maradi módon szeretjük persze, hogy megöleljük, simogatjuk, megpuuusziiiljuuuk!!! Természetesen minden ilyen abnormális, torz, beteges fizikai kontaktusok tömegével járó megnyilvánulást mellőzünk, NEM!, ezek az undorító maradi rítusok szóba sem jöhetnek, …de lehet bármi ami szeretne lenni hogy boldog, szabad, teljes életet élhessen.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.