Ugrás a tartalomra

Jelige: Bridzs – A humorista lét tipikus aspektusai

Az autópályán gyakran ékesszólások hangzanak el, amik tárcákba illő mosolyogtató mondatok.

Lassú autóút előtt haladásban gyakran előjövő mondat: „Szétszaladtak a mókusok vagy mi van?

A lóerőt adó mókusok fogata vagy a Flienston család Lábbal hajtjátok az utat!

Mucsaiak, tehénért vettétek a jogosítványt. Természetesen az autó mellett cikázó biciklisták mellékmondata, persze a zajban nem hallják, Tekerjed, ha megvetted!

Történt egyszer kocsiból kipakolva eltűnt a szalámi, ami a Lada csomagtartójába volt, az egyén megkérdezte:

– Behordtátok már a szalámit?

– Nem, megsétáltatta magát körbe az udvaron, azután elbújt. Későbbiekben kiderült a kutya dugta be a házába, kivéve a csomagtartóból. Mégis vicces lenne, ha szalámi sétálna egyet, majd kegyesen felugorna az asztalra szeletelhettek, ég veled világ!

A másik történet egy szerelés közbeni sztori, ami az ügyfél leszármazottja tesi felépítése folytán adódott. Kitolt egy motort maga mellet leállítva, majd a főgazda elkezdte mesélni milyen jót vett. Jó magyar szokás szerint ittak pár kupicával, majd a nem részeg állapotban csak jókedvben jöttek a szerelőhöz, annak lányához, aki segédkezett szerszámokban. A lány megkérdezte, bár remélte érhető választ kap, mert a kipufogó ecsetelése zajlott éppen.

– Hány kiló? – a szerelő tudta mire érti, de a másik embernek nem eset le. A fia egy veréb lábához hasonló izomzat keretében felborult volna, mint a játék babák dőlnek el. Az udvariasságból adódóan nem lett említve, így nem értette a dolgot, de a szerelő családban megmarad Hány kiló? Kifejezés erre a meg nem értett súlyviszontagságra.

Egyetemi diákkal esett meg, hogy édesapja hozott csomagot és előttük mentek el tesis tagozatos srácok, így szólt:

– Ezek a szúnyog csödőrők fognak tanítani, ezeknek milyen izma van! –a lány nem bánta volna, ha nem ismerősök lettek volna. A másik pont jött utána:

– Ezek meg gyászolnak, hogy ilyen feketében vannak?

– Nem csak ezt hordják, mert ezt szeretik. – de ők nevettek a dolgon, mivel csoporttársa volt.

Az egyik ismerős szomszédja feltalálta az új medence alternatíváját, tóparti üdülés kedvezményes áron, a tavi tóban. A tó nekik a Balaton érzését kelti, így mondhatják Nekem, a tenger a Balaton! szólamban pancsolni benne. Belépő szedése az új kis Balaton megteremtésében, adalékban mentesen, halakkal élmény# úszni a vízben, ami ponty helyett aranyhal, s nem jó estebédre kifogni.

A szerető kutya története nagyon zsivány, ha egy jó falatról van szó. Történet egy erdőben játszódik, ez a szorító ölelés cinikus paradoxonja, amikor a gazda először szorítja magához Enyém vagy csakis!, mint egy 5 éves kislány effektusban, majd  a temperamentum nélküli gazda esete. A tacsi odament húsit kérni, ami után nem ment el, hanem leült oda. A csaj szólította többször, nem ment oda. Megjegyezte többieknek, akik mellette ültek:

– Ez sem ragaszkodik a gazdájához, még nem fogad szót. – tacsi ott ült. A csaj, felvette és elvitte enyém vagy módban, erre megjegyezte:

– Csak engem szeress, senki mást! – erre még visszaszaladt és leült kérni. Most a srác mondta, majd odafordította leültetve maga elé:

– Nem viselkedtél jól, nem engedelmeskedtél nekem. – ekkor mindenki arra gondolt, mikor mondja, neki Szolgálj!, Figyelj, ehelyett mondta és mondta. A kutya nézte és csóválta a farkát, kit érdekel, mit dumál, mintha senkinek mondta volna. Kicsit nevetséges cinikus érzet ennyire nem veszi, észre mennyire nem érdekli a kutyát. A nagy szeretet határtalan momentuma…

– Nem látott potenciális falkavezért benne. – jegyezte meg miután elment.

Másik hétköznapi eset a töltött káposzta hurcolós esete, mikor annyi kaja van az embernél, de nem eszi meg.

– Elrakom máskorra megeszem.

– Csodálkozik az ember, megy a hasa, mint a murányinak, pattogva ül rá a Wc-re.

– Zimmer Frei módjára elkezd mászni és levág egy ribilliós tangót, majd elmegy.

Nem tanácsos tartani az ilyen dolgokat, ha megfelelő közérzet megmaradjon az emberben, ne rohanjon 10 percenként ki. Pattogjon, mint egy labda.

A tetőépítés híres momentuma, amikor nincs léc és elég hosszú stabil rész, amin a lemezek hozzáérése nélkül, mert kenhető, mint a vaj és horpadós, s hogyan ragható fel. Egyszerű válasz adódott erre az alkalomra: Minden nap hosszabbítja a kezét, és hosszú kezével leveri a szögeket, Folyamatos nyújtást végezve sikerül, s a zsiráf kar kiér a végéig.

A legnagyobb momentum ezekben, mind valóság alapon történik, mert az életben a humor is egy adalék.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.