Ugrás a tartalomra

Pénteki pillanatok a Könyvhétről

 

Pénteken immár teljes erőbedobással folytatódott az Ünnepi Könyvhét. Az Irodalmi Jelen pavilonjánál ki sem hűlt a dedikálók asztala – nemcsak a nyárias meleg miatt, de a jobbnál jobb költők, írók egymásnak adták a helyet a napernyő alatt, hogy kézjegyükkel lássák el új és korábbi köteteiket.

Szerzőink is elkezdték a dedikálásokat, itt éppen Demeter Szilárd írja alá Kéket kékért című kötetét.

Ez pedig maga a kötet, ami csakugyan igen szép kék.

Nem halálos bűn, ha az ember a Könyvhéten leragad egy könyvvel a kezében, és belemerül. Böszörményi Zoltán Halálos bűn című elbeszéléskötetetét nehéz letenni, a történetek olyan feszültséget teremtenek.

Sokan dedikáltattak az Irodalmi Jelen főszerkesztőjével, akire azonban most sokkal inkább költőként és íróként voltak kíváncsiak az olvasók. Új regénye, a Darabokra tépve már három kiadást ért meg.

Böszörményi Zoltán számára külföldi kiadásokban és sikerekben is gazdag volt eddig az év.

A kék színt más is odavarázsolta az irodalom vásznára: maga Varga Melinda, A kék tempó című verseskötetével.

Itt pedig a szerző látható. Eddigi életművéből nemrég A hónap alkotója rovatban kaphattak ízelítőt az olvasók.

Közben a színpadon is zajlott az élet. Méhes Károllyal (akinek szintén olvashatók művei az Irodalmi Jelenben) Erős Kinga beszélgetett.

Bene Zoltán regényét igen sokan olvasták folytatásokban és szerették lapunkban. A Mandola története most végre megjelent könyvalakban is.

Vendégszerző is megfordult az Irodalmi Jelen standjánál: B. Szabó Péter itt éppen Böszörményi Zoltán társaságában írja alá Bolygó máglya című regényét.

A KMTG standjánál is nagy volt az élet, többen debütáltak idén szerzőként. Csornyij Dávid, lapunk videósa A jelzőlámpák diktatúrája című verseskötetével lépett a nagyközönség elé.

Kis Petronellát sokan az Irodalmi Jelen kritikarovat-szerkesztőjeként ismerhették meg az elmúlt egy évben, ám közben maga is írja kritikáit, legyen szó akár irodalomról, akár színházról. Gyűjteményes kötete a KMTG-nél jelent meg.

Döme Barbara, az Irodalmi Jelen prózadíjasa, valamint 2020-ban az Év legsikeresebb szerzője díj elnyerője az Orpheusz Kiadó standja előtt dedikálta az Angyalt reggelire című kötetét, amely nagy intenzitású önismereti folyamaton vezet át. Mellette Bene Zoltán.

A tavalyi év feledhetetlen regénye az Irodalmi Jelen Könyvek kiadásában megjelent A gondozónő Bátorligeti Mária tollából, amely egy külföldön munkát vállaló nő felkavaró megpróbáltatásait beszéli el. A szerző az Irodalmi Jelen pavilonjánál dedikált.

Varga Melinda A Pacsirta és a Sas utca sarkán című, szemet gyönyörködtető kivitelű verseskötetét is aláírathatta az olvasó, akinek még nem volt rá alkalma.

Egy búcsúpillanat a péntektől, persze azzal, hogy szombaton folytatódik a könyves forgatag.

 

Szalai Klaudia képriportja

 

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.