Ugrás a tartalomra

Búcsú a Könyvhéttől

Emlékezetes Könyvhetet zártunk idén Budapesten a Vigadó és a Vörösmarty téren. Nemcsak a szokatlan időpont miatt, bár a nyárias hőség a júniusokat idézte, de a kihagyott év után mintha megsokszorozódott volna az érdeklődők száma. Képriportunkban az Irodalmi Jelen néhány olyan kollégája is látható, akikkel egyébként nem sok alkalma lehet olvasóinknak találkozniuk. 

Az Ünnepi Könyvhét zárónapján Kövér Péter az Irodalmi Jelen standja előtt várta az olvasókat Egy vén macsó keservei című kötetével.

Böszörményi Zoltán vasárnap is sok olvasónak szignózta Darabokra tépve című kötetét. Az utolsó napon sem maradhatott el a jó hangulat, valamint a szivarozás. 

A KMTG standjánál Szabó Fanni várta az érdeklődőket Paraszomnia című kötetével. Az abszurditással átitatott borító azonnal megragadja a figyelmünket, s a kötetben rejlő sorok megismerésére csábítják az olvasót. 

A Vörösmarty téren felállított színpadon Várkonyi Nándor Az újabb magyar irodalom 1880-1940 című könyvének bemutatóját tekinthették meg a látogatók. A kötet szerkesztői, dr. Nagy Imre irodalomtörténész, valamint Mezey Katalin kiadóvezető, költő, író számoltak be a kötetben rejlő érdekességekről. 

A kifinomult, ugyanakkor a figyelmet megragadó grafikai munka épp oly kiemelkedő, mint a kötetben szereplő tanulmányok. 

Az olvasók számára ritkán látható kolléga, aki annál fontosabb munkát végez a háttérben: Hudy Árpád, az Irodalmi Jelen olvasószerkesztője. Itt egy személyre szóló példánnyal és Varga Melinda dedikációjával gazdagodott.

A könyvet árusító kolléganők sem maradhattak ki a sorból, akik a Könyvhéten teljesített töretlen munkájuk után a zárónap utolsó óráiban élvezhették a jól megérdemelt pihenést. Böszörményi Zoltán – megköszönve munkájukat – személyes üzenettel látta el a nekik szánt példányokat, itt épp Peloc Pirinek, aki Varga Melindától is begyűjtött egy dedikációt.

A Vörösmarty tér színpadán Turczi István az Utazás törölve című, műfordításait tartalmazó kötet bemutatóján. Beszélgetőtársával, Jeney Zoltán műfordítóval többek közt azt is elárulták, miért éppen az ausztráliai alkotások teszi ki a kötetben megtalálható műfordítások jelentős részét. 

Viola Szandra a KMTG standja előtt az általa készített, versek idézeteit tartalmazó ékszerekkel. 

Irodalmi Jelen, stand-tájkép: az asztalt mindvégig körülülték a jó barátok, olvasók, szerzők.

És aki nélkül nem volna Könyvhét, sem könyv: az Olvasó. Lectori Salutem!

 

Szalai Klaudia képriportja

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.