Ugrás a tartalomra

Jelige: Szép-lak – Drága kis nagyikáim

Azt mondta nekem Sipőc, mióta nem találkoztunk egészen kivirultam. Elgondolkodtam rajta, bizony egy év is eltelt azóta, mert a covid miatt homofiszban dolgoztam, mindent a netről rendeltem, alig mozdultam ki.

– Határozottan jót tett veled ez a vírusos időszak – állította.

Végül is igaza lehet, mert ha jól belegondolok, miközben barátaim és rokonaim védelmében kerültem őket, sok mindentől magam is megmentődtem. Ugyanis van nekem két nagyanyám, akik módszeresen közrefognak és olyan dolgokkal traktálnak, mint

– Mikor mész már férjhez? Lassan kimustrált vénkisasszony leszel.

– Ne menj férjhez, ha nem akarsz idő előtt meghalni.

Hozzáteszem, mindketten voltak férjnél, az egyik elvált, a másik özvegy. Tessék kitalálni, melyik tanácsot kitől kaptam.

Persze, ha csak a férfiakról lenne szó, valahányszor elkapnak engem, de oktatnak ők minden témában, például:

– Feltétlenül oltasd be magad, nehogy idő előtt meghalj nekem, szegény Mancikának a dédöreganyját is ez a vírus vitte el.

– Ha rám hallgatsz, nem oltatod be magad, mert Pulacsekné férje a harmadik emeleten, az oltástól impotens lett, a barátnőm pedig, a Fráterné azóta összevissza beszél, valami nincs rendben nála, pedig azelőtt... Ő volt a legértelmesebb ember.

Szerencsémre egy év óta csak kétszer találkoztam velük, húsvétkor és karácsonykor, de azért ők így is számon tartanak engem, figyelik mikor vagyok fent a neten és rám írnak vagy felhívnak:

– Kislányom, képzeld azt olvastam valahol, hogy a maszk ártalmas a... remélem nem mész sehova, akkor nem kell viselned és csak szűrt vizet igyál, csomagolt kenyeret vegyél és a zacskót fertőtlenítsd mielőtt megfogod.

– Kisunokám, ha utcára mész feltétlenül vegyél fel maszkot, de már akkor is ha kimész az udvarra, mert szegény Borika anélkül kapált a kertben és vírusos lett.

Drága kis nagyikáim ha tudnák, hogy mit gondolok... Kétségbeesnének látván, mennyire nem gondolok semmit, hogy össze vagyok zavarodva a tedd meg és ne tedd meg lehetőségek útvesztőiben.

Az oltással kapcsolatban még nem adtak tanácsot. Huszadikán lesz a születésnapom és jönnek. Alig várom!

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.